Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Hsg ali laparoskopija

Hsg ali laparoskopija

Spoštovani!


Zaradi težav z zanositvijo sva s partnerjem opravila preiskave (hormonski testi so ok, spermiogram spodaj). Na pregledu mi je bilo rečeno, da če bodo rezultati spermiograma v redu sledi preiskava prehodnosti jajcevodov in ostalega z laparoskopijo, preiskave hsg ne delajo več. Zanima me, če se res ne opravlja več preiskave HSG? Kakšno je vaše mnenje glede samega poteka preiskav? Je v takem primeru laparoskopija res nujna ali lahko še kaj prej naredim v tej smeri? Kaj pa spermiogram ?


Izvid spermiograma:
Spolni post: 3 dni
Količina: 2,9 ml
Barva: bledorumena
Utekočinjenje: da
Viskoznost: 0
pH: 7,8
V smeri gib. sem. -hitro: 0,40
V smeri gib. sem. -počasi: 0,05
Na mestu giblj. semenčic: 0,05
Negibljivih semenčic: 0,50


Vitalnost
neobarvanih živih: 0,48
obarvanih mrtvih: 0,52
Stopnja gibljivosti: 3
Aglutinacija semenčic: 0
Koncentracija semenčic: 15 (10^9/L)
Število semenčic: 44 (10^6)


Morfologija
normalnih: 0,10
nenormalnih: 0,90
nepravilne glave: 0,87
nepravilni vrat: 0,01
nepravilni srednji del: –
nepravilni rep: 0,02
nezrele razvojne oblike: /
Fruktoza-kvalitativno: 1Najlepša hvala in lep pozdrav!

Spermiogram ni kritičen oziroma je skoraj normalen, zato bi bilo smiselno vedeti kako je s prehodnostjo vaših jajcevodov. Poleg RTG preiskave prehodnosti (HSG) se da opraviti tudi ultrazvočno preverjanje prehodnosti. Če tega ne delajo v enem od KC, pa vem, da delajo v Zdravstvenem centru Dravlje. Če ta preiskava pokaže prehodnost, potem verjetno ne bo potrebna laparoskopija.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close