Hrka al smrči?

A mi zna kdo povedat kaj bi to bilo – imamo enomesečnika, ki je zadnji mesec dobil kar nekaj na teži. Bil je en mesec prezgodaj rojen z porodno težo 2300, danes okrog 3,4 kilograma.

Je pa v zadnjem tednu začel z hrkanjem al smrčanjem al kako bi to opisala. Mene kar skrbi da ni kaj prehlajen, ne vem a hrka iz grla al je kaj narobe al je to normalno. Nosek mu čistim in dodam kako kapljico fiziološke razstopine. Ima tudi nekaj krčev, vendar ni panike. Zanima me predvsem to hrkanje, slišati je kot da bi se mu zabijal nos.

Drugače otrok normalno je, kar dosti spi, je že prej, nima vročine.

Kaj mislite a je potreben obisk pediatra, naslednji pregled imava šele konec meseca.

Hvala za odgovor

Makarska

Če smrči ima po moje zamašen nos. Pokliči dežurno dr. in vprašaj. Bolje preprečiti, kot da se zabaše in boste morali v bolnico.
Fiziološko redno dajaj – parkrat na dan. Po več kot kapljico. Da se nos prečisti.
Naša 3-letnica tudi smrči (pa ni nič teklo ven) in je ORL dr rekla, da ima zabit nos zgoraj visoko pri nosu in naj, da se zadeva ščisti, fizio.razt. dobesedno vplivamo – mi to dajemo z večejo brizgo – pri eni rundi porabimo 1-2 dcl fiziol.razt. – seveda jo zdaj kuhamo kar sami… sicer bi “bankrotitali”…(pri tako velikih se to počne sede – oz. naša stoji ob umivalniku in “čistimo”)

New Report

Close