Hripavost pri otroku

Najin skoraj enoletnik je zelo zelo zdrav fant. Je pa sedaj ze v drugo v kratkem casu “hripav”. Zjutraj se oglasa kot “pokvarjen motor”. Je skoraj brez glasu. Drugace pa nobenih drugih znakov: nic smrklja iz noska, nic pokasljevanja, nobene vrocine…samo tale hripavost. Je to lahko tudi prehlad? Mi lahko svetujete, kaj najbolj pomaga? Kaksno domace zdravilo… Sem ze na med pomislila, pa mu ga zaenkrat se nismo poskusili dat.
Sicer pa upam, da bo kmalu minilo, pa bomo spet poslusali tisto lepo ceblanje. Lep dan! S.

naša pikica je bila 1x tako hripava pri letu in pol-drugače pa čisto zdrava, nič nahoda, vročine, … Sem po dveh dneh vseeno klicala v ambulanto, povedala da nima drugih znakov, pa so nas naročili na pregled, dali na bris in je imela streptokokno angino 🙁((

otroci so različni, jaz imam takšne izkušnje z mojimi, da raje pokličem v ambulanto in povem, potem pa mi zdravnik pove, ali še naj kak dan doma počakam oz. kdaj naj pridem na pregled.

Mogoče je pri vašemu otroku izguba glasu samo zaradi kakšne hladne pijače ali kaj podobnega. Upam, da boste kmalu spet veselo peli…. 🙂

nasa je bila hripava 2x dobili smo sirup Zyrtec

Mogoče je laringitis.
Naša Minka ga je dostikrat imela – hripavost, kašelj kot kak star srnjak (no – nekaj takega), pa brez vročine. Smo “zadevo” pozdravili z vlažilcem zraka. No, vsaj mislimo tako!
Najbolje pa je, če skočiš z otrokom do zdravnika, da boš pomirjena (ali pa ga pokličeš).

New Report

Close