Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? hrana v pediatrični

hrana v pediatrični

Z mojim 10 mesečnikom morava jutri v pediatrično, predvidoma bova ostala tam od 8h zjutraj do večera. Zanima me, kako je v tem primeru s prehrano za otroka. Ali dobi tam kak obrok ali moram prinesti s seboj? Če ja, kakšen je obrok za 10 mesecev starega otročka, isti kot za večje malčke ali primeren starosti?
Hvala in lp!
Lariska

Otrok bo seveda dobil hrano. Če pa hočeš pasirano, pa jim to ob prihodu povej.

Za enodnevni sprejem otrok vedno dobi hrano – lahko si brez skrbi.

za tako majhne pasirano hrano dobiš avtomatično.

hvala za info.

Upam, da 10 mesečnikom resnično ne pasirate hrane.

Pojem pasirane hrane je v bistvu zmiksana v nulo.

Kašasta hrana je manj sesekljana, čeprav sem pri teh mesecih zagovornik tega, da otrok mora pa že kaj prežvečit in ne da mu kar samo po grlu steče.

V pediatrični je pač tako, da imajo za otroke ali normalno hrano ali pasirano hrano. Kašaste oz. sesekljane možnosti pač ni.

V pediatrični je pač tako, da imajo za otroke ali normalno hrano ali pasirano hrano. Kašaste oz. sesekljane možnosti pač ni.

To pa že ni res!!

Kar se tiče pediatrčne klinike, na njej obstajata 2 kuhinji, in sicer MLEČNA KUHINJA, za dojenčke in malčke ter velika kuhinja, za vse ostale večje otroke.

tudi izbor hrane je velik, kar se tiče konsistence hrane. Lahko je navadna, lahka otroška, varovalna otroška,…miksana, pasirana,…

za dojenčke oz malčke, ki že jedo po žlici, pa je posebej pripravljena hrana!(v mlečni kuhinji)
Če je otrok sprejet v bplnišnico, pa naj si bodi tudi za edh( enodnevni hospital), že ob sprejemu na odd. sestra vpraša starše kaj otrok je, in nato za vsakega otroka posebej hrano tudi naroči. Upoštevajo se vse diete,…če pa seveda otrok potrebuje mleko, oz. je hranjen po steklenički z adaptiranim mlekom, starš pove, katero mleko uporabljajo, koliko poje na obrok ter število obrokov, in ko hrano rabiš, jo dobiš.

Toliko, malo v poduk.

pa lep dan še naprej!!

New Report

Close