Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje HR Mršavljenje hrana i mršavljenje

hrana i mršavljenje

Ljepi pozdrav. Prošlo je 3 mjeseca da sam na dijeti. uspjela sam izgubiti 9 kilograma. Sada bi to htijela ubrzati s vježbanjem. Trebala bi strucni savjet koje vjezbe i koliko cesti ih raditi… da li trebam ici obavezno u teretanu? Bolje mi odgovaraju vježbe na otvorenom. Koliko bi uspjela izgubiti kilograme s bicikliranjem/rolanje?

Poštovana,

čestitke na dobroj volji i odluku za promjenom. Svaka čast i samo naprijet u svom ritmu.

Što se tiče vježbanja ne morate nužno ići u teretanu. Iako bilo bi dobro upisati se u neki Fitness pojedinačno ili na grupni trening gdje bi naučili izvedbu pravilnog pokreta. Jer svako dugoročno vježbanje kroz nepravilno izvedbu dovest će vas do neke ozljede.

Ako se odlučite za samostalni trening na otvorenome onda definitivno; snaga kroz Bodyweight trening. Bicikl, rolanje sve je to super ali to je aerobni cardio koji vam neće pomoći u izradi mišića koji su nožno potrebni za dodatno sagorijevanje kilograma. Što više mišića imate ljepše i zdravije izgledate, tijelo vam troši puno više kalorija što znači da puno više masti sagorijevate, a možete i više “smeća” pojesti, a da vam se pritom ne lovi sve brzinom munje.

3x tjedno dobrog treninga, s pravilnom izvedbom i dobrim fokusom je sasvim dovoljno da vidite ogromne promijene na tijelo. Rolanje i biciklu ubacite ali to nemojte smatrati treningom.

Lijep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close