Najprej en lep pozdrav.
Sem 27 letno dekle z velikimi problemi s prehranjevanjem,boljerečeno z zasvojenostjo s hrano. Končno sem priznala tudi to. Nevem kako naj bi se rešila tega čarobnega kroga in končno zaživela kot normalni ljudje.Imam velike probleme s telesno težo(moj telesni indeks je 55.3) in z samospoštovanjem. Vsaka dieta,katero začnem je en velik poraz ne morem in ne morem je speljati do konca, po “končani” dieti je še slabše.Spet nastopijo dnevi bašanja in prenajedanja.Vse to me seveda vodi v depresijo in obup.Zares bi se rada znebila tega začaranega kroga in dobila samozavest in samospoštovanje v vase.Lepo prosim za nasvet in napotitev h kakšnemu zdravniku ali kompetentni osebi za pomoč.(Sem iz Nove Gorice).Najlepša hvala za vaš odgovor
Monika

Spoštovana Monika.
napreavili ste prvi korak, ko ste sebi in enako trpečim razkrili svojo stisko, zdaj storite še drugega in se oglasite pri psihiatru v Psihohigienskem dispanzerju Zdravstvenega doma Nova gorica. Narava vaših težav ne zahteva le psihoterapije, temveč tudi zdravljenje z zdravili, oboje boste dobili na istem mestu. Za pridobitev in krepitev samospoštovanja boste lahko mnogo naredili sami, naraščalo pa bo z vsakim, še tako majhnim dosežkom v medosebnih odnosih, poslovnih uspehih in izobraževanju.

Živijo,

Zaslužiš pohvalo, ker si že začela reševati svoj problem! Sedaj te čaka še ogromno korakov, ki pa so manjši od tega začetnega, odločilnega. Veliko vztrajnosti in uspehov ti želim. Oglasi se kako napreduješ.

Tudi sama sem imela probleme s prehranjevanjem. Sladkarije, mastna ocvrta hrana ….. Sedaj pa že 5 let jem zdravo hrano, z veliko sadja in zelenjave. Predvsem pojem ogromno sadja. Na začetku sem se res težko odpovedala sladkarijam, ki so bile skoraj moja glavna hrana, vendar sedaj s tem nimam več problemov. Zelo resno sem namreč vzela pregovor: Pet minut v ustih, celo življenje na bokih! Če premisliš, res prideš do zaključka, da tistih pet minut (sli pa še manj)užitka v hrani, ni vredno, če moraš potem celo življenje trpeti zaradi kilogramov. Predvsem pa ne gre za diete, ampak za spremembo načina prehranjevanja, ker z bolj zdravo hrano, brez sladkarij in maščob, boš pridobila več energije, lepšo kožo, lase, urejeno prebavo… To so stvari, ki si jih vsi želimo in nam naredijo naše življene lepše. Predvsem pa tebi, pri tvojih 27 letih.

Pomagala ti bo tudi rekreacija. Najprej samo sprehodi, potem pa še kolo, telovadba….

LP

Draga Monika,

po Zdravstenih domovih po Sloveniji potekajo Šole hujšanja po programu Cindi.
Oglasi se v svojem najbližjem in se pozanimaj. Jaz jo obiskujem že drugi semester(vsak traj 3 mesece) in ti povem, da smo fajn družba in nam tudi uspeva. Pa ni nobenih diet in trpljenja. Naučili so nas pravlnega in zdravega življenja.

Poleg tega lahko začneš spremljati na forumu Srednja leta temo Hujšanje, ki jo moderiram že od konca julija. Tam skupaj z dekleti hujšamo in si izmenjavamo izkušnje .

Lahko pa mi tudi pišeš na moj email naslov.

LP,Kaja

Ciao
Najprej se ti moram zahvaliti za ta prekrasen odgovor in ti moram povedati,da mi je dal kar nekaj upanja. Res je vse skupaj kar precej hudo, se posebej zato ker bi morala spremeniti ne samo prehrambene navade ampak tudi življenske navade.
Korak za korakom uspevam, čeprav gre vse skupaj zelo počasi, predusem pa sem se naučila potrpežljivosti,ker sem na lastni koži ugotovila, da sila hitre diete itd. nimajo uspha in spravljajo v obup. Dam ti moj e-mail naslov [email protected] upam, da se mi bos kaj oglasila za enkrat lep pozdrav!