holesterol
Hej, sladkorčki,
vem, da večina diabetikov ima probleme tudi s holesterolom.
Zanima me, kako je s tem holesterolom:
Če npr. danes poješ nekaj mastnega, kdaj se ti to pokaže v krvi ? Ali se zviša holest. čez 1 uro, čez 1 dan?
Kaj pa, če potem ves mesec ne poješ nič mastnega, torej se ti holesterol zniža? Kako hitro?
Moje vprašanje je torej:
Ali se ti holesterol dnevno zvišuje in nato tudi znižuje, odvisno od prehrane, ali pa se samo nalaga in nalaga in ga je vedno več???
Pa še to: Ali kdo jemlje ribje olje OMEGA 3? Kakšni so rezultati?
Jaz sicer nimam problemov s holesterolom, vendar kot mi je znano vrednost holesterola dnevno niha, glede na zaužito hrano. Vendar se vsega ne da urediti samo s prehrano (če gre za zelo povečane količine) zato tudi predpisujejo tablete. Vsekakor je na prvem mestu dieta (ki je skoraj enaka za sladkor). Oče je dobil te tablete, po katerih pa se je grozno počutil. Nehal jih je jemati in se rajši pri prehrani držal. Po enem mesecu so bili že kar lepi rezultati na pregledu (torej v enem mesecu že nekaj narediš s prehrano)
Ker si ravno vprašal za omega 3 tablete. sem pred kratkim brala članek, da tablete niso učinkovite. Učinkovite so omega 3 maščobe samo direktno iz rib.
Lp, Ela S
Forum je zaprt za komentiranje.