HLA-B27
Pozdravljeni!
Stara sem 28 let in že več let imam bolečine največkrat desno, včasih levo od križa. Bila sem že pri več zdravnikih, a diagnoza ni bila povsem jasna. Zaradi nevzdržnih bolečin zadnjih nekaj mesecev me je ortoped poslal na dodatke preiskave.
Izvid magnetne resonance: vidni so znaki kroničnega sakroileitisa obojestransko z erozijami in poudarjeno reaktivno sklerozo predvsem na iliakalni strani in v kranialnih delih obeh sklepov. Vidimo tudi znake aktivnega dogajanja z edemom in hiperemijo na desben SIS.
Opravljeno imam tudi genetsko analizo HLA-B27 in izvid je pozitiven, sem nosilka alela za antigen HLA-B27.
Vem le to, da gre za neke vrste vnetje SI-sklepov. Prosim, razložite mi, kaj pomeni ta genetska analiza, kako živeti z vsem tem (s čim manj analgetikov).
Zelo rada bi tudi zanosila, pa se bojim, da se bodo težave v nosečnosti še povečale. Prosim za nasvet.
Hvala!
Mihaela
Ta genetska analiza pomeni le to, da imate povečano tveganje za nekatere avtoimunske bolezni. Več o tem si lahko preberete na naslednji povezavi.
http://www.labtestsonline.org/understanding/analytes/hla_b27/glance.html