hitri testi
Zdravo sotrpini!
Ali še obstajajo kakšni hitri testi, z katerimi dobimo vsaj megleno vpogled v stanje organizma??
Včasih so bili trakci z 15 kvakratkov od Plive (vsaj zdi se mi). Kupil si v lekarni cel paket, notri je bilo ful trakcev. Na enega si se polulal in so se ti kvadratki drugače obarvali če nekaj ni bilo ok. Jaz sem imela nekaj z ledvicami, zato so po odpustu iz bolnice morali slediti če bom ok. Mamo nikoli ni skrbelo, ker je imela te trakce; dala mi je za polulati in je vedela na čem je.
Ali obstaja še kaj podobnega (vem da te trakce ne prodajajo več). Nekaj da vemo kakšna je kri, kakšna je sestava, kaj pokaže urin in blato? Govorim o testih za domačo rabo, da ne rabiš letati zdravniku npr. v primiru ko si imel težjo bolezen in se ti pojavi npr. krvavo blato. Ker je mogoče samo od hrane. Ali za bakterije.
Glede vprašanja konkretno ne poznam odgovora, saj se na domače teste ne spoznam in kolikor sem slišala so zelo nezanesljivi.
Trakci, ki jih “polulaš” se seveda še vedno prodajajo in z njimi merimo ph urina. Dobro je, da je med 7 in 8 ph. Na ph ogromno vpliva hrana in pijača, ki jo zaužiješ pred tem in se v teku dneva spreminja. S temi lističi pa ne moreš vedeti, kakšno je stanje tvojih ledvic, saj ne kažejo tega.
Praviš, da ne moreš vedeti, kakšno je stanje ledvic, je res, ampak če veš, da je preveč levkocitov veš, da imaš mogoče spet vnetje, (pravim kvadratkov-parametrov za preverjanje je bilo veliko – bakterije, levkociti, kri v urinu – nekaj takega).
Še vedno občasno pregledam net, ali obstaja kaj takega na tržišču, in ne najdem.
Ali kdo ve za kaj takega?