hipa
Pozdravljeni sem diabetik tip 1. Prosim če mi lahko kdo pove ali je to hipa ali kaj drugega. Pred par dnevi ko sem se zvečer ulegla v postlo sem začutila neko čudno slabost niti točno ne vem kaj, ko sem se obrnila na hrbet me je kar naenkrat začelo premetavat po postelji nekaj groznega, po par minutah je bilo vsega konec bila sem pa cela premočena. Ker nisem mogla prit k sebi od šoka in strahu sem kar ležala in se spraševala kaj je to bilo. Mislila sem da bom umrla ko me je tako metalo. Na žalost si nisem zmerla cukra po vsem tem ker sem bila preveč šokirana. Ob 5 zjutraj sem ga imela 9. Zanima me če kdo ve ali je to res hipa, namreč mislim da sem se prav vsega zavedala in se vsega tudi spomnim, jaz sem mislila, da ko te prime huda hipa se tega ne zavedaš? Je možno da sem prisebna pri taki hipi ali je to kaj drugega?
hvala
Težko rečem, kaj je to bilo, ampak hipa glede na napisano sigurno ni bila. Lep pozdrav!
Lahko bi bila hipa s krči in da se tega zavedaš. Sin, ki je tudi diabetik tip 1 je imel enkrat nekaj podobnega. Zbudil se je iz spanja in ga je začelo tresti oz krčiti v mišicah. Sladkor je bil nekje okoli 2,0. Bil je zelo mrzel in poten. Po zaužiti sladkani vodi se je zadeva v 5 minutah umirila. Je bilo pa grozno za videt. Jokal je na vso moč, ker ni vedel, kaj se mu dogaja (takrat je imel okoli 5 let, kaj manj mogoče). Hipa s krči je bila do sedaj tudi edina taka hipa; ponavadi nam uspe preprečiti hujše. So pa nočne hipe najtežje in se je dobro potruditi, da se jih nekako prepreči. Sin jih je tudi vedno imel, ko je še bil na klasični terapiji. S črpalko mo smo se temu uspeli izogniti. Lp.
Kaj če ni bila hipa si ne predstavljam kaj bi lahko bilo? Sem mislila da sem dobila epilepsijo? Je to možno kar tako? jaz si ne predstavljam kaj je to? Zdaj si me še bolj prestrašil axxis.
Zakaj pa ne pokličeš zdravnika, pa boš takoj vedela, kaj je bilo.
Se strinjam z ˝noni˝, da se posvetuješ z zdravnikom. Drugače pa sem istega mnenja kot ˝kika˝. Mojega moža smo enkrat na podoben način komaj obvladali, s kasnejšo tudi medicinsko pomočjo, metalo ga je, da ne moreš verjeti kako. Tudi se je vsega zavedal in vse slišal kaj smo se ostali pogovarjali. Takrat je imel najhujšo hipo v življenju.
Posvetuj se, da te ne bo strah, če te to še kdaj doleti in, da si boš lahko še pravočasno pomagala.
Moj namen je bil, da te pomirim in ne prestrašim. Kar piše kika je seveda res, vendar je pri tebi pomembna razlika! Namreč:
1. težave so pri tebi prenehale same in ne po zaužitem sladkorju kot pri kiki. Pri hipi težave NE prenehajo same od sebe
2. ob 5.00 zjutraj si imela vrednost sladkorja 9, to je vrednost, do katere ti sladkor po hipi zlepa ne naraste v kratkem času (oz. sploh ne brez terapije oz. hrane)
3. če bi gledali le “simptome”, so sicer podobni hipam, celotna zgodba pa s hipo ne gre skupaj in še vedno trdim, da to hipa zanesljivo ni bila.
Kaj pa je to potem bilo? Zanesljivo ti tega na daljavo seveda ne morem povedati, najbolj pa zadeva spominja na t.i. panični napad (upoštevaj seveda, da za tak napad ni potrebno biti “paničen” kot to besedo razumemo v ljudskem izročilu). V tem primeru zadeva ni “bolezen” in je torej zaskrbljenost v celoti odveč.
Če se spomniš kakšnih novih podrobnosti in te zaanima še kaj, se oglasi! Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.