Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina hidronefroza ledvičke

hidronefroza ledvičke

Pozdravljeni, imam 3 letnika z hidronefrozo desne ledvice (razširjeni votli sistem). Nikoli ni prišlo do nobenih težav, ni vnetij ,ni vročine, ni bolečin v trebuhu skratka nič. Sedaj pa kot strela z jasnega dobimo po pošti od nefrološke ambulante 3 mesece po pregledu pismo z izvidi in sporočilo naj ga 16.12. pripeljemo na operacijo. HALOOO! Ko si opomoremo od šoka, preberemo izvidi in tam piše da ima v ledvici kaliks (kamenček), šli smo hitro na privat ultrazvok k Dr.Demšarju, ki pravi da je hidronefroza res mala in kamenček čisto zgoraj – nemoteč. Ko sem mu povedala zakaj me to zanima, je pa rekel: oni so specialisti bodo že bolje vedeli.
Ena pediatrinja pravi dokler ni težav nič odpirati.
Druga pravi ali ni bolje sedaj, ko je še majhen, kot pa da vam pri 20 letih reče mami zakaj pa nisi tega prej naredila?
Kaj naj naredim? Sicer imamo na nefrološki kliniki še en pregled konec novembra potem pa je tu že december in….. ker se je zdravniški konzilij tako odločil, kaj naj mami reče?
Ali ima kod kakšno izkušnjo s to hidronefrozo oz. razširjenim votlim sistemom ledvičke? Hvala Manja

Spoštovani!

Pot obveščanja je malo čudna. Pred tem bi se moral(i) zdravnik(i) o tem z vami pogovoriti in vam šele na podlagi predhodne predstavitve opsij poslati mnenje komisije. Odolčitev še vedno sotaja v vaših rokah. Mnenje strokovnjakov je potrebno resno proučiti, kljub temu, da se strinjam z izjavami drugih, da v primeru, če ni ovire in dodatne škode na ledvici, ni nujno hiteti z operacijo. A to je laično mnenje. Izkoristite naslednji pregled pri urologu in se pomenite om omožnostih različnih odločitev in pričakovanem izidu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close