Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Hidradenitis Suppurativa

Hidradenitis Suppurativa

Pozdravljeni!

Že več časa imam probleme z bulami na bikini predelu. Ta teden mi je ginekolog povedal, da je ta zadeva HS. Do tega tedna te bolezni nisem poznala, po fotografijah sodeč pa izgleda grozno. Zanima me, kaj je vaše mnenje okoli te bolezni? Dobila sem napotnico za dermatologa, vendar so čakalne dobe tja do enega leta. Zanima me, če je možno, da bolezen ostane na tej točki kot jo imam sedaj, torej bikini predel in tu in tam kakšna bula v predelu prsi, ali je vedno potek bolezni tak, da pride do 3. stopnje? Predvsem pa me zanima ali gre pri tej bolezni za vraščene dlake? Nisem popolnoma prišla do točnega odgovora. V teh bulah namreč včasih najdem dlako (takrat ni brazgotine), kadar pa je ni pa so bule velike, gnojne, krvave in precej smrdeče. Ali obstaja tudi kakšna krema, ki bi lajšala brazgotine?

Sicer bom čez mesec dni dopolnila 25 let, v puberteti sem se pri vas zdravila z Rouccotanom zaradi aken, trenutno pa se zdravim zaradi sindroma PCOS z zdravili Aldactone in Aglurab.
Nekje sem zasledila, da se z istimi zdravili zdravi HS. Ali je to res?
Se opravičujem za veliko vprašanj, ampak me je diagnoza kar presenetila in prestrašila. Čakalne dobe pa so enormne, kot rečeno.

Pozdrav!
Gre za bolezen žlez, ki je lahko v koraku, lahko v pazduhah…. vzroki niso jasni.
Ima več stopenj izraženosti, pri blagih so terapije z antibiotiki, pri srednje močnih kirurški posegi, pri zelo hudih pa tudi lahko biološka zdravila.

Lp

***************************** Prim. Boris Kralj, dr. med specialist dermatovenerolog, flebolog Dermatološka ambulanta Ukmarjeva 4 , Ljubljana 01/281 11 29

Pozdravljeni!

Zanima me, ali lahko dermatolog oz osebni zdravnik na podlagi diagnoze HS poda predlog za zdravljenje v zdravilišču? In ali imate kakšne izkušnje s tovrstnim zdravljenjem v primeru HS?

Lep pozdrav!

Uredništvo priporoča

Pozdrav!
Zdraviliško zdravljenje za to bolezen ni indicirano.
Zdravljenje te bolezi pa je odvisno od stadija, izraženosti: antibiotiki, kirurgija, biološka zdravila so izbor.
Lp

***************************** Prim. Boris Kralj, dr. med specialist dermatovenerolog, flebolog Dermatološka ambulanta Ukmarjeva 4 , Ljubljana 01/281 11 29

Hidradenitis  suppurativa sem se rešil ko sem popolnoma prenehal uživat sladkor že en čokoladni bonbon je dovolj, da se turi pojavijo stalno pa imam nekaj spečih

Tako zgleda po operaciji Hidradenitis  suppurativa  https://i.postimg.cc/bNS9Q518/Hidradenitis-suppurativa-5.jpg

New Report

Close