herpes

Pozdravljen,
vceraj sem ze drugic v dobrem tednu dni dobila drobne izpuscaje, tokrat v ustnem koticku, pred tednom dni pa na ustnici. Zadnjic sem imela herpes pred dobrim mesecem. Sicer se pocutim zdravo, vcasih malo utrujeno, ker ponoci ne trdno spim, zaradi nespecnosti hcerke. Stara sem 29 let. Prosim, ce mi lahko pomagate z vasim nasvetom. Hvala in lep dan.

Spoštovani!

Seveda so potuhtali zdravila, ki naj bi zmanjšala pogostost in skrajšala dolžino okužb z virusom herpesa, a tudi iz osebnih izkušenj najbolj pomaga vazelinska šminka čim večkrat na dan, zlasti pred odhodom iz toplih prostorov, med sprehodi, po daljšem govorjenju, uživanju slane hrane…, torej vsakič, ko se ustnice izsušijo. Vazelin zadrži vlago in preprečuje izsuševanje ter vplive vetra, mraza in sonca. 100 % učinkovito, če ste dovolj redni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spostovani,
najlepsa hvala za odgovor. Ob vsem tem me zanima se nekaj. Ali ti pogosti pojavi herpesa kazejo na oslabljen imunski sistem? Bi morala opraviti kakšne preiskave krvi?
Hvala

Spoštovani!

Ne. Herpes se pogosto pojavlja brez pravega razloga, še zlati pa je precej težko dokazovati »slabši imunski sistem«, zato je škoda izgubljati čas s tem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close