Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina hemogram

hemogram

Lepo pozdravljeni.

Prosila bi vas za pojasnilo laboratorijskega izvida krvi, ki so mi ga poslali iz medicine dela, v katerem je večina stvari v mejah normale, imam pa nekoliko povišani vrednosti K-MCV 99,3 (81-94) in MCH-K 32.5 (26-32). Zanima me kaj ti oznaki pomenita oz. merita. Ali to lahko kaže na kakšno bolezen ali motnjo.
Aja, imam pa eritrocite malo nižje 3.6 (4.2-6.3).

Pa če je pomembno, naj povem, da sem stara 35 let.

LP

Spoštovani!

Prva vrednost je izračunana vrednost velikosti eritrocitov, druga pa koncnetracije železa v eritrocitih. Odstopanje je vedno treba gledati v okviru vseh vrednosti, saj gre za izračun. Same po sebi brez drugih težav trenutno ne predstavljajo znaka bolezni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close