Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Hemoglobin

Hemoglobin

Spoštovani,

sem v 16. tednu nosečnosti in današnje (prve) preiskave krvi so pokazale Hgm vrednost 146 (trombociti 253.), RR 130/90. Vse ostale vrednosti so bile v mejah normale. Glede na to, da se je 1. nosečnost pred dobrimi tremi leti končala s CR v 38. tednu zaradi HELLP Sindroma ((edemi ++, RR 150/90, Trombociti 94, AST 5,57; S ALT 6,14; hemoliza, S prot. 61,4; albumini 2, Hgm 151) me je g poslal k splošnemu zdravniku po napotnico za koagulacijske teste. Splošni zdravnik me je poslal takoj v laboratorij na PČ/INR preiskavo. Izvide dobim v ponedeljek in potem se bo odločil, če me pošlje naprej na Hematološko kliniko na podrobnejše teste. Splošno počutje je dobro.

Naj povem, da so bile v 1. nosečnosti vrednosti Hgm vseskozi nad 140, v drugem trimesečju nad 150, vendar takratna ginekologinja na to ni polagala pozornosti. Sedanji g mi je napovedal pogostejše preglede od 20. tedna dalje (na 14 dni).

Splošni zdravnik mi je dejal, da so sicer nekje normalne vrednosti med 110 do 180. Za žensko on smatra, da je med 120 in 135 nekje uredu, kar je pa višje od 140 pa njemu pomeni, da se v telesu nekaj dogaja.
Na splošno nikoli nisem imela posebnih zdravstvenih težav, zato tudi krvi nisem velikokrat dajala v kontrolo. Nazadnje je bilo to pred tremi leti, cca 2 meseca po porodu, ko je bil Hgm 149.

Zanima me vaše mnenje. Kakšen kazalnik je vrednost Hgm? Ali je možno, da ima človek že v osnovi višjo vrednost Hgm v krvi? Se ga da kako zbijati?

Hvala in lep pozdrav.

Spoštovani!

Če govoriva o vrednostih hemoglobina, ne vidim problema.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close