Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina hemeroidi

hemeroidi

Lep pozdrav!

Do sedaj sem misli, da se meni to ne more zgoditi. Pa se je. Hemeroidi namreč. Star sem 32 let, normalne postave, srednje aktiven, v službi precej sedim.
Pred tremi dnevi sem pri zadnjični odprtini (na zunanji strani) zatipal precej bolečo bulo (velikosti polovice zrna graha), verjetno zunanji hemeroidi. Stvar je precej zoprna, pa tudi boleča.
Vprašal bi, kako naj se tega rešim (prehrana, mazila, operacija)? Kako vpliva na hemeroide sedenje, kolesarjenje, odvajanje blata (oz. napenjanje pri temu opravilu), prehrana…

Verjetno ste na podobna vprašanja že odgovarjali, vandar vam bom hvaležen še za odgovor meni.

Lep pozdrav, Aljaž

Spoštovani!

Čim več tekočin, čim manj sedenja, veliko gibanja, hrana z blasatnimi snovmi in čim manj energetsko bogata. Težave je kronična in se ponavlja.

Mazila in svečke dobite v lekarni. Napenjanje poveča pritisk v trebušni votlini in s tem na vene, zastaja kri in že tako prisotni hemeroidi se povečajo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni. Pod kozo se mi je naredla “bula”, kj se ne vidi, razen otipa. Je trda, in ko se dotaknem pece. Je zelo neprijeten obcutek, me ovira. Ker boli,pece,srbi. Sem pa 1t po porodu…prav tako imam zunanje hermeroide-te bulice, ampak me nic ne srbijo al pa bolijo. Samo ta bula…nebi rada sla na kaksen poseg, sedaj ko imam doma novorojencka…kako si lahko sama pomagam? Aja, blato odvajam normalno, brez bolecin,nobene krvavitve-mehko blato. Hvala za odgovor. Lp

Tale opis “pod kožo” mi je vzbudil dilemo, kje pod kožo?

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close