Hčerka ima OGROMNO pikov komarjev
12-letna hčerka ima zares ogromno pikov komarjev in se ponavadi tudi praska – čeprav ji dopovedujemo, da se ne sme. Živimo pri reki Krki, zato je tega še več. V hiši imamo (v sobi) v vtičnice dane 3 naprave s tekočino za komarje, nosi razne zapestnice proti komarjem, špricamo jo itd. ampak nič ne pomaga. Vseh ostalih nikoli ne pičijo – morda dva, trije celo poletje.
Ali ima še kdo težave s tem in če obstaja kaj, kar preizkušeno deluje?
Lani je imela 60 pikov še v začetku septembra, zdravnica ji ni dala nič in tudi rekla, da ni alergija ter da ne more nič narediti.
hvala vam
Na okna komarnike, vsak pik posebej pa namazati (vtreti v kozo, ne samo potegniti po kozi) kako kremo za po soncenju, pri nas uporabljamo kar DM kremo, se naslednji dan pik sploh ne vidi vec, srbenje pa preneha ze po par minutah.
http://www.dm-drogeriemarkt.si/si_homepage/lepota/dm-znamka/sundance2/nega-po-soncenju/595242/162334-krema-po-sonc-sos-4-3-2015.html
Poznam en tak primer. Zdravnica je svetovala jemanje vitamina B (najbolj pomaga B1 in B12) Lahko zacne jemati ze pred sezono,recimo maja ali junija, tako jo bodo manj pikali. Slišala sem tudi, da res pomaga neko sredstvo za pošpricat od justa (kot autan), stane 20e, ampak te bojda potem res ne pikajo več. To mi je rekla ena, ki je podoben primer kot tvoja hči. Če je pa kdaj srbenje zelo hudo, ji lahko daš kakšno tableto antihistaminika (claritin ipd.) Lp pa čim manj pikov
Obvezno montirat komarnike, redno uporabljat repelente, za pike pa kupi aparat za segrevanje strupa, da se ne bo praskala
http://www.sanitas-medical.com/Sanitas-SIS-40-naprava-za-lajsanje-bolecin-ob-pikih-insektov-
Sem od nekdaj bolj kot ne slabokrvna, sinovi tudi nagnjeni k pomanjkanju železa in sem opazila povezavo, da ko nam pade železo, nas komarji veselo pikajo, ko je železo bližje normali, nas ne pikajo…
Drugače pa ja, nujno komarnike na okna, če ni denarja za konkretne, pa vsaj mreže dajte!
Mazat z Autanom!
Na Hrvaškem poglejte za Synopen, pri nas ga ni, je pa 100% v Bosni in Srbiji, če poznate koga, da gre tja, se kupi v lekarni brez recepta. Najboljša stvar za mazat pike komarjev in ostalega mrčesa, samo na sonce pol ne smeš.
V bistvu najbolj pomaga, če daš na mesto pika vročo žlico (tisti strup komarja, ki ga spusti, je termolabilen), ampak to moraš početi samo na sebi in paziti, da se ne opečeš. Sicer pa naj bi pomagal tudi kis.
Proti pikom pa še nisem našla rešitve (tudi mene imajo zelo radi) – noben Autan in podobno ne pomaga. Pa nisem slabokrvna.
Ko me hudo srbi, si hladim mesta pikov s hladilnimi vložki.