Hčerka
Kaj je to narobe ,če se punca pobrije? zdaj sem stara 14 in dobro vem,da so me dlake motile že pri 12 pa tudi vem,da nisem bila edina. Mame ,kaj se sploh utikate v to? Že tko skos v nas rinete in zdej boste še preverjale ,če se spodej brijemo a kaj? haloo.
Vsaka ima svoj okus ,nekaterim je všeč na črtico,drugim vse pobrito tretje pa imajo rade zaraščene.
in za vse mame ,ki dobro hočete nam hčerkam ,vam toplo odsvetujem ,da se utikate v našo zasebno odločitev tam spodaj 🙂
postavite se v našo kožo,neprijetno kajne?
Jooj, kako se razburjate glede britja…Moji starši so Arabci kar posledicno pomeni temne in mocne dlake! Pod pazduho sem se zacela briti ze pri 11 noge prav tako…Tam spodaj se brijem u nulo in to ze od 13 leta! Moja mama ni temu nikoli nasprotovala ker je bilo pri meni to potrebno ker sem imela res veliko konic…V 21.stoletju se punce ze pri 12 brijejo skoraj use ce ne pri 13 res ze use! Gre se za obcutek odraslosti in veliko prijrtneje je brez dlak usodi…tudi tiste ki so blond imajo te tezave le da one lahko pocakajo malo dalj:) imam sosolko ki se ne brije in jo vsi tako zafrkavajo..oleti nosi dolge hlace in majice (18 let ima) ker ji mama ne dovoli niti sama v kopalnico! Mame ki ne dopuscate britja boste svojega otroka obosile na nenehno zafrakavnje 😉
Tuki je treba neki povedat: če se deklica hoče pobrit, naj se pobrije, koga boli !”#$% resno. js se brijem pod pazduho, po nogah z britvico, po bikini predelu pa si dlake samo PRISTRIŽEM z otroškimi škarjicami. Mislim, da bi mame in njihove hčerke morale kdaj vzet kakšno knjigo v roke in bi vidle da je to čist normalno.. Kar se pa tiče tega, da je deklica pri 13, 14ih mlada ženska pa se ne strinjam. Mlada ženska bo pri 20, 21ih letih. in še nekaj: britje nima niti najmanjše zveze z seksom. Toliko z moje strani… LP
Sorry, sam zdaj se deklice razvijamo veliko prej.
Jaz sem stara 10 let in imam svetlo rjave lase, dlake na nogah pa imam zelo tmno rjave.
Ko se preoblačimo za športno vzgojo, moram vedno skriti noge pod stol, da ne opazijo mojih ‘kosmatih’ nog. Kaj naj naredim? :(
http://recesija.si/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/d/e/depilacija_4.jpg
Jaz se spomnim 2 dogodkov iz OŠ…v 6.ali 7.r OŠ smo se šli kopat v Čatež in se sošolka ni obrila tam spodaj…joj boga reva,vse se ji je vidlo skozi kopalke in lahko si predstavljate kako so se vsi norčevali…nato pa valeta…sošolka se je “pozabila” obrit pod pazduhami…imela je oblekico na “ručke”…v glavnem ni bilo lepo za videti, seveda pa so se tudi iz nje norčevali…
Jaz sem se sama tudi začela briti, takoj ko sem začela biti poraščena,ker dlak enostavno nisem prenesla in si jih tudi odstranjujem še danes,zame so fuj in ne spadajo name 😉 🙂 …in ja,svoji deklic bi zagotovo predlagala in dovolila britje/depilacijo/epilacijo itd.če bi si to želela oz. če bi bilo to potrebno!In ja,tudi zame je to del vsakodnevne osebne higiene!
Tudi mene je po prvem britju oz. striženju zelo motile in pikalo. Nič nenavadnega. Dlake ob notranji strani stegen lepo pobrij. Nabolje da da si Potem kožo in okrog namažeš z bepanthenom za rane oz. prvo pomoč ali pa z aloe vera gelom, ki ga dobiš v lekarni. Ta gel je dober po britju ali depilaciji, mozoljem in aknam, žuljem in opeklinam ter drugim poškodbam. Govorim is lastnih izkušenj. Ko like si sploh stara?
P.s. Se opravičujem za zapoznel odgovor in morda si problem že rešila, upam da. Verjamem pa da sem ti dala nasvet, ki ti Bo pomagal za naprej.
Lepo se imej.
Nika
OMG!! kaj vam je tkoo zloo čudnega če je 12-letnica brije po luliki,jst sm mela 12 let ko sem se začela po luliki,po nogah,pod pazduho…ko imam/sem imela oblečene bikinke,se to zlo čudno vidi,če dlake visijo izpod kopalk!!! se lepo pobriješ in je!! sam res morš full pazit da se ne urežeš! k je nevarno in boli! pa kasneje 14+ .to privalči fante.usaj mojga pikija <333 !! in tud ostale…
Zdravo 🙂 tuki 13 letnica in če se navežem na to temo bi rada povedala samo to kako me najstnice gledamo NA pobrito muco in pazduho. ko smo pri športu ali pa ko gremo z šolo na plavanje ali kamorkoli drugam kjer moramo biti v kopalkah nas je sram če nam iz pod bikink gledajo dlake sošolci nas tudi zafrkavajo ali celo vrstnice-sošolke. zato je dobro da hčerki dovolite da se pobrije tam spodaj ali pa ji pri tem pomagate vsaj prvič da se neporeže ali kaj podobnega. glede dlak pod pazduho pa sploh nebom veliko razpravljaal razn tega da se je treba obrit pa tut če ti pri 10ih letih že iz pod pazduhe kukajo dlake saj je to osnovna telesna higiena in estetika ker najbrš noben nebi biu naudušen če bi vaša hčera dvignila roke in bi izpod njene pazduhe prikukau ceu pragozd! pa tut upam da mame ne živite v mehurčku in mislite da vaša hčerka pri 12ih ni mela že first kiss ker je to normalno v današnjih časih in posledično če ima vaša hčerka fanta se najverjetneje nebosta samo gledala ampak bosta raziskovala nasprotni telesi oz. jo bo fant malo “zašlatau” kar je normalno pri tem pa ji nebi bilo prijateno da bi z roko prišel v pragozd 😀
moje skromno mnenje 🙂