Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Hashimoto, vrednost TSH, nosečnost

Hashimoto, vrednost TSH, nosečnost

Spoštovani! Imam Hashimoto in jemljem euthyrox. Zanima me, kolikšne so ustrezne vrednosti TSH v nosečnosti pri Hashimotu in jemanju euthyroxa? Pri katerih številkah se mora gibati TSH v nosečnosti v takem primeru?
Najlepša hvala za odgovor.

Spoštovani,

“normalne” vrednosti za TSH v nosečnosti se nekoliko razlikujejo od vrednosti, ki veljajo za populacijo. Zaradi fizioloških sprememb se v začetku nosečnosti TSH nekoliko zniža. Strokovnjaki priporočajo vzpostavitev lastnih normalnih vrednosti TSH v populaciji po posameznih tromesečjih nosečnosti. Pri nas lastnih normal trenutno še nimamo, zato velja, da je normalna vrednost TSH za prvo tromesečje nosečnosti med spodnjo mejo normale za populacijo znižano za 0,4 mE/l in zgornjo mejo normale znižano za 0,5 mE/L. Za večino laboratorijev je normalna vrednost TSH med 0,35 in 5 mE/L.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Spoštovani, na zacetku 15. tedna nosečnosti sem kontrolirala TSH in je njegova vrednost 2,39. Imam hashimoto in jemljem terapijo 100ug euthyroxa dnevno. Prosim za mnenje, ali je ta vrednost TSH previsoka? Ali je treba spremeniti odmerek euthyroxa zaradi nosecnosti?
Hvala

Spoštovani,

vrednost TSH je ustrezna, odmerka Euthyroxa ni potrebno spreminjati. Priporočam kontrolo TSH in hormonov čez 6 do 8 tednov, nato enkrat v tretjem trimesečju nosečnosti in 4 do 6 tednov po porodu.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close