Hamartom?

Lep pozdrav! Pišem v prijateljičinem imenu. Stara je 44 let. Pred letom dni so ji v levi dojki našli približno 1 cm velik hamartom. V zadnjih dveh mesecih se je ta tvorba trikratno povečala, zato so jo napotili na CBD. Ker so bili bolj skopi z odgovori, se obračam na Vas. Napotili so jo sicer na mamografijo, vendar dobi izvid šele čez dva tedan. In ker veste, da smo ženske bolj neučakane po naravi 🙂, Vas prosim, če mi odgovorite. Ali hamartom lahko postane maligen oz. na kak način se zdravi, če naenkrat tako zraste. Hvala za odgovor.

Spoštovani,

bojim se, da vam ne bom kaj dosti koristil. hamartom je sicer po svoji naravi benigen tumor, ki sestoji iz enakih tkiv kot okolno tkivo, le da je mikroskopska zgradba lahko povsem dezorganizirana. kakorkoli, če karkoli v kratkem času zelo na hitro zraste za večkratnik svoje originalne velikosti, moramo vedno posumiti, da gre morda tudi za maligno spremembo in točno to se zdaj pri vaši prijateljici poskuša izključiti. Če bi se dalo kakorkoli hitreje dati jasen odgovor, bi ga prijateljica dobila že od svojega zdravnika.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------