Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza HALOOOOOOO

HALOOOOOOO

Kaj je zdaj to? Kje ste vsi vi MS-ovci? Ste se vtopili v svojem jadu in obupu?
Ko se je odprl ta forum sem bila prepričana,da boste kaj bolj aktivni,da se bo kaj več dogajalo.Kaj vas daje pomladanska utrujenost?
;))))))))))))))))))) no,kje ste???
čao Tanča

TUKII SMOOOOOOOOOOO!!!!

Ojla-mladi smrk!
Saj ti si tisti dvaindvajsetletnik,ki so mu pred kratkim potrdili diagnozo?!
Ma ja, saj ni problema boš videl,da bo tud z to diagnozo šlo prav v redu.
Jaz sem bila štiri leta mlajša kot si ti sedaj ko so mi postavili diagnozo.Tako
da sem bila še prav neumna najstnica in seveda je bil šok………………ampak se da prav lepo živet -malce drugače,ampak prav super.
čao Tanča

vidm ja da si ful naspidirana, hvala bogu da so se taki ljudje na svetk k si ti!hi hi.Ja kolk cas a pa ze mas to stvarco?Mas kaksne tezave?

Pa Pa

smrk

Smrk, veš jaz sem pa že stari borec pri MS saj letos praznujem okroglo obletnico-dvajset let obolevanja 🙂
Pa ne me zdaj imet za staro nono,ker sem malček starejša od tebe.
V vsem tem času se je pojavilo kar nekaj “težav” kot praviš ti,ampak jaz živim z njimi in uživam življenje kolikor se da.

čao Tanča

to sploh ni problem leta, po pisanju sodec, se pocutis zelo mlado in polno energije in to je najbolj vazno pri vsem tem!ful ti zelim cim manj zagonou in tega, kar pa je mene vsako jutro strah ko se zbudim!

Dejan

Naj te ne bo strah,kaj bo jutri.Veš tega nihče ne ve pa naj bo zdrav ali bolan. Poizkusi se čim manj obremenjevat z boleznijo in čim bolj “normalno” živet.Raje razmišljaj o vsakdanjih stvareh….glej pomlad je tu,razmišljaj o ljubezni,prijateljstvu,kje boš preživel dopust………Vedi,da si lahko prav ti ta srečnež pri katerem bo bolezen kar nekaj desetletij mirovala in te bo šele pri 95-tih spet opomnila,da je tu takrat se pa že ne boš več spomnil da so ti prav tako diagnozo že enkrat postavili ;))))))))
Zagoni pridejo in gredo jaz pa ostajam tu!!!!!!!!!!!!!
čao Tanača

Z vsakim odgovorom me bolj presenecas, res ne vem od kje tebi toliko energije.Jaz jo imam prevec in jo usmerjam v sluzbo, ker mi drugega ne dovoli,pa vem sam da to ni prevec dobro.Bolj se moram posvecati samemu sebi, a kaj ko ni casa zato.

Smrk

Smrk-en lep dober dan!
Res ne vem zakaj te moji odgovori presenečajo.No,pa saj to sploh ni pomembno.Praviš da ti veliko časa vzame tvoja služba pa saj v tem ni nič slabega.Tudi sama sem bila zelo “obsedena” z službo.To ni nič slabega je pa res,da si moraš nekaj časa vzet tudi zase.
Tanča
p.s.:Sta Dejc in Smrk ista oseba,a ne?

Ja mal sm u temo brcnu ja, pa am se izdou, pa nc zato………

Ja presenecajo me zato ker kar zaris z pozitivno energivo in to je ful dobr!
No ja mas prou tut sluzba ma dobre strani pa ceprav zelo naporne,ampak si predstavljas da je ne bi bilo?groza bi bila.

Te lahko nekaj uprasam?

A imas kaksnega otroka?te je to kaj oviralo?Mene malo daje pa ne vem, da ne bi bilo kaksnih posledic, me je malo strah….

Smrk

Tanča, dej povej, koliko si stara in kako zgledajo tvoji zagoni. Sem bila prav vesela tvojega pisanja, da si po dvajsetih letih tako pozitivna. Jaz grem tudi za tabo!!!Čao!

Smrk,glej jez se nisem odločila za otroke.Načrtno,ker se mi ne zdi primerno da si oboleli z MS omišljamo otroke.No,to je moje mnenje!!!!!!!
Povsem nekaj drugega pa je če ti zboliš potem ko že imaš otroke.Poznam dve oboleli z MS,ki sta se kljub že postavljeni diagnozi odločili za nosečnost.
Obe sta imeli kar nekaj težav v času nosečnosti in porod ju je zelo izčrpal. Ampak eni se je stanje kmalu po porodu izboljšalo in je še danes prav super (hčerka je stara 7 let),druga pa je že vsa leta v postelji.Tako da vse to je res zelo relativno………….tako kot je bolezen sama.

čao Tanča

Mina!
Mojo starost ni težko izračunat,če sem zbolela tik pred osemnajstim letom in letos praznujem dvajset let obolevanja.
V vsem tem času sem imela kar nekaj zagonov -jih ne štejem ;). Ponavadi je prišlo do res hudih poslabšanj ob kakšni virozi,ki jo je spremljala še visoka telesna temp.,včasih kak hud psihični stres (smrt bližnjega….).
Vedno sem skoraj brez moči obležala v postelji.Tako poslabšanje traja kak teden morda več oz. vse dokler ne odidem na infuzije Metilprednizola (tri dni).Te inf.me zelo spravijo k sebi,je pa res da jih pa ne dobivam prav pogosto.
Mi še ti poveš kaj o svojem stanju?
čao Tanča

p.s.:če ti je pisanje tu neprijetno mi lahko pišeš na mail.

Prvič sem na tej strani, na tem forumu, in moram priznat, da sem tako zelo presenečena nad tvojim optimističnim gledanjem na svet,….ko bi ga še jaz imela.Pri meni mineva skoraj eno leto. Bolezni res še nimam potrjene, vendar me daje panika. Kaj če…..

Halo Tanča, sporoči mail, ker bi rada malo poklepetala s tabo.
lp, Mina

Petruška, tudi če ti potrdijo diagnozo, nikakor ni konec sveta. Sploh ni tako hudo. Jaz imam potrjeno diagnozo že dobrih 8 mesecev, pa kar normalno živim. Res pa je, da odpreš popolnoma nov list v svoji knjigi življenja, ceniti začneš le določene stvari, odnose, ljudi, dogodke, dejstva … Življenje se spremeni, vendar nič drastičnega.
Pa kar sprašuj tukaj na forumu, marsikaj ti lahko razjasnimo in olajšamo.
Veliko pozitivnih misli.

Moj mail: [email protected]

čao Tanča

Glej,tudi če ti potrdijo diagnozo s tem nikakor ni konec sveta.Veš vsak še tako črn tunel ima na koncu svetlo točko skozi katero prideš ven.Brez panike in še pri vseh mogočih zdravilih,ki zdaj obstajajo na tržišču- ni panike boš videla ;)))))))))))
čao Tanča

vids tanca, da te vsi mi zelo hvalimo ker tako optimisticno gledas na vse, vsaj zdi se tako.
Mene je pa tole z otroci prou zabil…..A jst mam lahko normalno otročičke?
Jst če ne bom mel otrok ne vem kaj bom, jst umiram ko vidm otroke,kr 16 bi jih mel 🙂

Kaj pa če jih …….

Ta je pa tezka ja..

SMRK

Hej,Smrk-sory,ampak bluziš!
Seveda si lahko omisliš otroke.Pa saj ti ne boš rodil,mar ne? Porod je tisti,ki povzroči veliko napora in izčrpa popolnoma zdrave,kaj šele nas z MS.
Za MS pa tako ali tako pravijo,da ni dedna……….torej Smrk veselo in hitro v akcijo ;))))
obilo s… in užitkov-pa brez zadržkov
čao Tanča

New Report

Close