hajšanje mladostnikov

odraslemu človeku ni potrebno tako zelo paziti pri hujšanju na določene minerale in vitamine (seveda tudi),ampak pri še nedoraslih mladih ljudeh pa je potrebno zelo paziti.Zato ne bi bilo narobe.če bi že kar na začetku napisali en primer,kako lahko shujša mlado dekle,pa vzemimo en drastičen primer dekleta,ki mora shujšati za 25 kg.Dekle je staro 12 let.Prosim, če napišete,ali za to starost pride v poštev fitnes in kakšne vaje predlagate.Gre za sorodnico moje žene,za katero starši premalo storijo,ali skoraj nič.Dekle pa je sedaj v obdobju,ko se že zaveda svojega položaja in ji je dostikrat nerodno v družbi z vrstniki.Jaz imam trenažer in bi ji rade volje pomagal,da shujša,se pa bojim sam določit vaje,ker dekle še ni do konca razvito in mislim,da to niso mačje solze…

Jože,

Da 12 leten otrok pride v stanje, ki je 25kg prekomerne telesne teeže je vsekakor skrb vzbujajoče. Starši bi morali tudi o tem malo bolj skrbeti.

Glede na to, da je deklica se tako mlada so vaje, ki so zanjo najbolj primerne tiste, ki se dajo opraviti prosto oz. lahko izvaja vaje na trenažerjih le z minimalno obremenitvijo.

Dobro ste rekli, da shujšati toliko niso mačje solze.

Kaj predlagam je da mi malce podrobneje opišete, kaj imate na razpolago. Na primer, omenili ste trenažer… kakšen? Tudi ali je okolica kjer stanujete primerna za izvajanje treninga na prostem, ste v mestu, ali imate hišo z dovolj prostora za trening oz je v bližini kakšen gozd… malce mi opišite situacijo, tako mi bo lažje kaj improvizirat.

Preden pa se s treningom sploh prične se morate vi in vaša deklica, vprašat kaj sploh je privedlo do sedanjega stanja? V večini primerov, sploh pri otrocih… so to velike količine sladkarij. Prej je vzrok to kot pa uživanje prevelikih količin ostale hrane. Analizirajte in raziskujte malo njen vsakdan, kaj vse sploh ona poje. Vi morda sploh ne veste koliko sladkarij ona čez dan poje. Otroci, katerim se starši ne posvečajo dovolj se pogosto zatekajo k sladkarijam. Če so glavni povzročiteelj sladkarije, potem bi že samo to da bi vam uspelo njo prepričati, da so zanjo škodljive lahko rešilo vaš problem. In če bi ob tem skupaj našla še kakšno zanjo primerno aktivnost, ki bi ji bila hkrati v zabavo… potem ne bo večjih težav, da shujša.

Torej, poskusite mi malo več povedati tudi o takšnih rečeh. Prav zato, ker je deklica še tako mlada, morda malo bolj kompliciram in želim več dodatnih informacij, kot bi jih sicer. Pri otrocih, je debelost pogosto odraz kakšne psihološke stiske in je zato potrebno biti še toliko bolj previden.

New Report

Close