Najdi forum

Grozna varuska

Za našega otroka iščemo varuško. Spoznali smo štiri varuške in prvi dve meni nista preveč všeč, drugi dve pa sta bili do sedaj ok, še posebno druga, le cena me je malo motila (je visoka).
Ko sva se z možem že skoraj odločila za to zadnjo najdražjo varuško izvem, da je ta varuška z eno besedo grozna. Da ima groznega moža, ki pretepa otroke, da njeni otroci preklinjajo in se derejo, da se zmeraj sliši okrog otroški jok, in še in še zares grdih stvari. Informacije sem izvedela iz zares zanesljivih virov in jim verjamem. Pa tudi če jim ne bi verjela, otroka tudi v sanjah ne bi pustila pri varuški, o kateri mi nekdo samo namigne da ni OK.
Kako se človek na prvi vtis lahko ušteje. Kar ne gre mi iz glave, kam bi peljala mojega otroka!
Vse, ki še izbirate varuške, pazite, prvi vtis ne pove nič, prav zares, dobesedno prav nič. Očitno se bo izkazalo, da je prva varuška, (ki meni ni pri srcu-pa niti ne vem zakaj, otrok pa jo je že takoj sprejel), še najboljša, saj imam zanjo dobra priporočila.
Bi pa prosila, vkolikor poznate varuško, za katero bi mi lahko svetovali, da je zares prava varuška, da mi to sporočite na moj e-naslov.

Oprosti, ker vprasam, za kateri kraj pa isces varusko?

ja, v bistvu lahko kdaj slišiš precej grozne zgodbe o varuškah (od znanke otrok je bil v varstvu v mali skupini, zgledalo vse ok, dokler ga enkrat niso 3 ure pred rokom prišli dvignit in ugotovili, da ga ne morejo zbudit……urgentno so ga odpeljali k zdravniku, ki je ugotovil, da je otrok omamljen………varuska pa je imela mir).

jaz imam oba (oz. sem imela) v varstvu babice in v vrtcu – je pa zanimivo res, da otrok po mojem res bolje oceni človeka, kot praviš. Sin ima dve vzgojiteljici, ena se je meni vedno zdela nekako čudna, zaprta – a sin jo blazno hvali. Bolj kot tisto, nad katero smo starši zaradi zgovornosti in odprtosti bolj navdušeni. Najbrž so to ljudje, ki lažje najdejo stik z otrokom kot odraslim in so v njihovi družbi bolj sproščeni.

Ljubljana, morda tudi okolica, Črnuče, tja do Domžal.

Ja, Elena, se strinjam. Tudi MENI, sinova vzgojiteljica v jaslih ni bila všeč, pa se je izkazalo ravno nasprotno. Sine jo ima rad in tudi ona ima rada otroke. Mi je še zdaj hudo, ko se spomnim, da sem ji delala krivico:((

Draga nezaupljiva!

vem sicer za varusko iz Domzal – mi jo je blazno pohvalila mamica, ki ima tam svojega otroka.

ga.Cilenske; tel.01/721 15 25

lp
Nika

Jaz bom potrebovala varuško z januarjem 2005.Šla bi tudi skupaj z še enim otrokom.Lokacija Bežigrad.
Če je katera o tem premišljevala…
lp

Eko, mi smo se tudi vrgli v iskanje varuške. do zdaj 3 ponudbe, pa še malo čakamo. Mene je kar groza. Ne vem pa, če smo v prednosti, ker iščemo varstvo na našem domu?!

Sra*je, res ni nič več sigurno… Da se to ne bi več dogajalo – in nam vsem želim čimprej uspešno najdbo. Bi pa tebe, preveč zaupljiva prosila, da bi morda izdala kdo je to – da se ne bi še drugi opekli. Vem, osebni podatki in to… Ni treba na forum, lahko mi na mail. Verjetno ima vsak tako rad svoje otroke, da bi jih zaščitil pred takimi ljudmi.

LP

nika

nika, a ste dokončno obupali nad vrtcem? se spomnim, da si včasih pisala, da bo šel anže jeseni spet v vrtec…?

Obupali. Prejšnji teden smo dobili izvide bronhoskopije. Vrtec absolutno odpade. Žal. In se zdaj podajamo v lov na varuško. Poznamo krasno punco, ki pa je žal premlada, saj ima še šolske obveznosti. In iščemo naprej… In upamo, da bomo našli kako res prijazno gospo / študentko, ki bi jo otrok sprejel. Bo pa verjetno pri njem vsaka prišla prej do + točk, kot pri nama. Nekaj jih bomo “stestirali” – skupaj z otrokom in nama, potem pa samo z malim in bomo videli…

Uf, nič mi ni tole všeč. Priznam. Ampak zdravje otroka nama je vsekakor na prvem mestu.

nika

izvidi bronhoskopije – to pomeni, da ima mali tako občutljiva dihala, da ne sme med vrstnike v vrtec, kjer je večja možnost okužb? sem prav razumela?

Kaj je s pljučki sploh še natanko ne vemo. Prognoza pa ni dobra. Noben zdravnik nam ne pove nič določenega, počakati moramo na našega pulmologa, ki pa se prihodnji teden vrne z dopusta. Naša pediatrinja je rekla, da se še ne bi sekirala – da se bomo takrat, ko bo šlo dalje. docentka iz bolnice naju je še dodatno prestrašila, ampak ni hotela govoriti kaj in kako. Sem jezna ko ris, ampak zdaj lepo čakamo na drug teden…

Ima pa drugače menda stalno prisoten Adena virus, ki je zoprn virus. Do zdaj ga je imel 3x. 2x je bil na kisiku, enkrat ni bilo potrebe. Je pa bil vsakič hospitaliziran. In s tem res ne gremo izzivati sreče v vrtec. Žal mi je za otroka, ki bo v hladnejših mesecih spet praktično izoliran (tolikokrat se spomnim na Skrbninga Žužija – so imeli podobne težave), ampak, dokler ne vemo, kako resno je, bo pač tako bilo. Vrtec so nam pa vsi zdravniki odločno prepovedali. In tega se bomo pač držali.

nika

hmm…ne poznam bolezni vajinega sončka … sem pa imela veliko težav s pljuči in pediatri,… ko so mi počila pljuča, se je naša (ce bolnica) pediatrinja želela učiti na meni, z njo pa še cel kup ljudi okrog nje… ah ja, diagnoza je bila (mimogrede) PLJUČNICA….grrr

Na koncu me je (za las) rešil PROFESOR OREL v KC v LJ. Žal je že med pokojnimi, vendar srčno upam, da ima dobre naslednike. Takrat učeči se dr. Sok (tudi v KC LJ) me je poslal k telovadbi, češ da pretiravamo in sem ok,…pljuča so spet počila…tako da, …tega zdravnika ne priporočam :).

ZATO – Potrkajta na čimveč vrat! Čimveč sprašujta – po možnosti se povežita s starši otrok, ki imajo / so imeli isto bolezen (mi se žal nismo mogli, ker sem bila edina). In nikar ne zaupajta prvemu mnenju. Imamo veliko dobrih zdravnikov, imamo pa tudi veliko takih, ki se želijo le učiti na “zanimivih pacientih”. Upam, da se vama bodo odprla prava vrata!

Če pa vaju zanima kaj več, kako smo premagovali težave s pljuči, domača lekarna, bla bla bla, imata moj mail :).

VSO SREČO!

Ojej. Mi imamo z zdravniki zadnje čase kar OK izkušnje. Od začetka sicer stvari niso jemali resno, ko je bil pa četrtič v bolnici, smo pa k sreči dobili dr. Koprivo in je drugačna pesem. Z možem mu zaupava, otrok se ob njem razneži. Je velik strokovnjak in komaj čakam, da se vrne z dopusta. Saj morda pa sploh ni tako hudo in so nas le po nepotrebnem prestrašili…

Upam, da je s tabo vse OK. Ob morebitnih vprašanjih se bomo pa obrnili nate. Hvala.

nika

Preveč zaupljiva,

zakaj pa se nebi raje odločila za mlajšo varuško – npr. študentko? Oddaj oglas na študentske servise in naredi selekcijo. Lahko, da bo tista prava že prva, lahko pa boš potrebovala kar nekaj časa, da jo boš našla…….A se izplača, verjemi!! Sicer je res, da so starejše izkušene, a dostikrat je bolje, če imaš za varuško mlajšo, poskočno osebo, ki se zna hitro obrnit in steči za otrokom – mali otroci so včasih tako živi in navihani….Saj veš 8 ur na domačem teritoriju ali pri njej ni malo časa…..Mlajši otroci se tudi raje in lažje navežejo na mlašo osebo, verjemi! Mlajšo osebo si boš lahko nekako “strenirala” po svojih merilih, še vedno pa lahko ohraniš določeno mejo tolerance in prijateljstva…Starejše ti lahko že na začetku podzavestno dajo vedeti, da so prepazile že veliko otrok in te bodo lahko poizkušale vsiliti svoj red ……Pa nimam čisto nič proti starejšim varuškam, le slabi izkušnji imam z dvema…… Sedaj pa sodelujem že 2. leto z mlajšo študentko ( 1. leto ja pavzirala, sedaj študira izredno), in sem izjemno zadovoljna.

Moj nasvet, ki nekaterim morda ne bo izzvenel preveč prijazen: izogibaj se varušk, ki imajo same težave doma in ki se odločijo za čuvanje iz osebno-finančne stiske. Oseba, ki varuje, mora to početi iz ljubezni in za hobi in dodatni vir zaslužka, ne pa kot glavni vir zaslužka!

Srečno,

Viola

Pozdravljeni.

Če vas še zanima varstvo. Sama sem se kot mamaica dveletnega sina pri 38-letih in visoki izobrazbi odločila, da se bom na podlagi prijavljenega dodatnega osebnega dela vsaj nekaj časa ukvarjala z zasebnim varstvom otrok. Če se želite pogovoriti o podrobnostih varovanja za vašega otroka, in sicer na našem domu v dvosobnem stanovanju v Ljubljani Vič, me pokličite na telefon 01 256 26 42. Lep dan še naprej vam želim, Biserka Povše Tašić, Zavetiška 4, 1000 Ljubljana.

Pozdravljeni

Mene zanima  sledeče

soseda ima  dva  šoloobvezna otroka  ker sta starša  cel dan odsotna    velikokrat  tudi  ponoći    jim čuva  otroka   duševna  bolnica     redno  obravavana  pri  psihiatrih    ukvarja se tudi  s  satanizmom   skratka  jaz  ji ne bi zaupala

Kaj svetujete  da se ukrene

starša imata  finančna  sredstva  da bi lahko najela  preverjeno in  zdravo  osebo

Hvala za odgovot

New Report

Close