Najdi forum

Živjo!!

Mam en problemček.Namreč imam grooozen strah pred zobarjem.Vem da je to normalen pojav in da nisem edina vendar je tako hudo ker me zgrabi panika.Ko sem v čakalnici in čakam na vrsto sem dokaj uredu.Zrgabi me panika ko se usedem na stol.Se malo pomirim ko začne vrtat me pa spet zgrabi tako da da jo odrivam.Priznam da se obnašam kot otrok vendar ne vem kako naprej.Vem da se sliši smešno vendar ne vem kako naprej.Sprva sem mislila da je morda narobe z zobozdravnico da jo moram zamenjati namreč hodim k navadnemu v ambulanto in ne k privat.Tako sem mislila ker ze skoraj leto hodim nazaj k njej za en isti zob ker mi je vsakič plomba padla ven.Predkratkim pa sem šla s fantom k privat ker je moral nujno in sem se po dogovoru z zobozdravnico usedla na stol da bi me samo pregledala.Postala sem panična in se dogovorila za drugič ker enostavno nisem mogla biti pri miru.Mislim da je mene strah pred samo bolečino in ne to da se umikam ker me boli.Večkrat mi je predlagala inekcijo vendar se mi ni zdelao potrebno ker vem da četudi bi mi jo dala in me nebi nič bolelo bi se jaz še vedno umikala ker je v meni nek strah ki ga ne morem spraviti iz sebe.Vem da je vse le v moji glavi .Večkrat sem si že ponavljala da me ni strah da ni nič takega pa je le pomagalo do takrat ko se še nisem usedla na stol.Ne morem si pomagati,vendar tudi odlašati ne morem ker moram kašen zob še popraviti.Moja zobozdravnica me je vedno naročila vsake 3 ali 4 mesece,sedaj šele avgusta.Po moji presoji imam kar vsaj 3 zobe popraviti in zamenjati stare plombe tako da ne morem čakati do avgusta kakor ona misli!!!!!Zato sem se odločila da se grem naročit privat,bom pač potrpela dala par jurjev in ne bom imela še enega pokvarjenega poletja zato da me bo bolel zob kot lansko leto ampak bom odšla na dopust brez skrbi.Tako.Prosim pomagajte mi ker je moj strah obupen sem kot otrok.Rada bi odšla k zobarju mirna in vesela da mi lahko pomaga in brez vsakršnega strahu!
Hvala vam že naprej in lep pozdrav!Patricija

Spoštovana Patricija,

vaša situacija se mi zdi ena od redkih, ki je primerna za uporabo pomirjevala (vsaj sedaj), vzporedno s tem pa bo treba razčleniti možne izkustvene vzroke za vaš strah.

Patricija!
Tudi sama sem imela takšen problem le da so meni že odpadli skoraj vsi zobje zaradi tega. Stvar se je izboljšala s terapijo s pomirjevali. In pa, ko boš enkrat imela zobozdravstveni poseg z lokalno anestezijo se ti bo odvalil kamen s srca in naslednjič ne bo izmikala saj NIČ ne boli! Je pa malce zoprno, ko zdravnik zapiči iglo – a splača se potrpeti!!

Sam sem imel isti strah pred zobozdravnikom. Raje bi videl, da mi v živo vrtajo z “bor mašino” v koleno, kot pa sam pregled pri zobozdravniku.
Večkrat me je moral k zobozdravniku “naterati” oče od punce saj sem sam raje trpel z odprtim zobom. Sedaj imam še vedno strah a je 100x manjši. Moja rešitev je bila menjava zobozdravnika. Sedanji ima čisto drugačen pristop. Ponavljam…strah me je še vedno …a redno hodim na preglede in naročene termine.
Mogoče kot ena od možnih rešitev 😉 Vso srečo !

New Report

Close