Najdi forum

Tjazy!

Pa nisem zdržala bit tiho. Kot ti je povedal DZ, ni brezpogojne ljubezni, razen med staršem in otrokom, to je dejstvo.

Resnično bolano in strahzbujajoče mi je tvoje podano mišljenje, da od svojega partnerja ne bi smela pričakovati iskrenosti, varnosti, prvinskosti, toplino, veliko ljubezni, pa mu nenazadnje dovolitu tudi kanček posesivnosti……………kaj mi po tvoje potem sploh lahko da?

Kot sem ti že povedala, nas sposobnost ljubiti dela človeške, vesela sem, da je bistvo mojega življenja ljubezen.

Verjetno ti ni uspelo doživeti ekstaze in se napajati iz energije, ki jo daje ljubezen med moških in žensko, ustvarla sta jo ravno zato, ker verjameta vanjo, ker si ne dovolita, da prihodnost ubije njuno kalečo drhtečo ljubezen, ker ji dovolita živet, ker se ravno s to njeno močjo, lahko okrepita in se povežeta, da si bosta v trenutkih, ko bo hudo imela na kaj opreti in iz tega razviti pot naprej, ker je tukaj pripadnost potrebna in ker je tukaj zraven še vse kaj drugega kot spolnost……………..
………da ne bo vse tako brez čustev plitko in suhoparno, socialno družbeno naravnano ( sej sva se že prvi dan dogovorila da je pri nama to dovoljeno). Ljudje, ki tako razmišljate res ne veste kaj je ljubezen, svoje skupnosti gradite VI na finančni in socialni osnovi, ker če ni ljubezni ostane samo to!

Tjazy ne razpravljaj več o ljubezni, ker je ne priznavaš, je ne razumeš in vanjo ne verjameš!

lp zarja

seveda je možno, ampak potem ne bi bil več moderiran forum 🙂

pregleduje se, ker nekdo moderira, da ni brezveznih sporočil, bistvo je samo to, da nekdo vse skupaj pregleda, da se ne sprevrže v tisto kar nočemo.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

…Tyazj, tvoja sporočila so brez čustev….Čustvena nula?

Kaj pa nocete? A mi najdes na celem forumu eno sporocilo, ki ni brez-veze?
Zakaj si enega samega spustil cez?

Totalni paradoks se gres… Na forumu, kjer naj bi ljudje resili tudi ocenjevanje , etikiranje, in delitve.. se najde en clovek, ki pac glede cisto iz svojih predsodkov, preteklisti in svoje umske navlake in ocenjuje kaj ima vezi in kaj je brez veze.. ?
Kako je to mogoce?

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

To si mi ze enkrat povedala.. in hvala za tvoje zelje.. ampak ne skrbi zame..

Ti ljubis moza taksnega kot je.. In on ti je lahko zvest.. karkoli ze to zate pomeni..
Ce pa pricakujes, da ti bo zvest.. ga ne ljubis.. ampak ga ljubis samo pogojno.. Drugacna ljubezen kot brez-pogojna pa ni mozna!

Kako le lahko Primoz spusca take idiotske komentarje sem notri, ce je zgoraj napisal, tisto kar je brez veze.. ne objavla..
Sploh te ne razumem Primoz!..

Zarja.. Je nekdo lepo napisal.. Ljubezen med starsem in otrokom je brez-pogojna, kadar je prisoten pogoj, da je to tvoj otrok. Torej je spet pogojna.
In prav imas.. s teboj res ne bom razpravljal..

No dregam vate ker v tem času ravno “urejam podstrešje” in želim pač slišati čim več različnih videnj, pogledov, mnenj… pa ne zato, ker bi bila sama brez mnenja… sploh ne… sem človek “s hrbtenico” in oblikovanimi lastnimi pogledi na “svet”. Gre za to, da želim biti ne nek način opozorjena na morebitne čeri v tem neznanem ocenu, ki bi jih navdušena ali opijanjena od česa lepega, kaj hitro spregledala in nasedla. Razumeš?

Hvala, čavč

naprimer, tole tvoje sporočilo je popolnoma celo v negativni energiji, vendar to ne pomeni, da ni za objavo. Seveda je za objavo in še več, takšne teme pritegnejo. Obstajajo pa pravila, ki se jih je potrebno držati, tako kot na vsaki oglasni deski.

Uredništvo se lahko odloči za ukrepanje v primeru, da bi uporabnik:

uporabljal elektronsko pošto za pošiljanje verižnih pisem
uporabljal javnih konferenčnih sistemov za komercialno oglaševanje
uporabljal elektronsko pošto za prenos množičnih sporočil (“spamming”)
zmerjal, zasmehoval ali žalil drugih uporabnikov interneta (“flaming”)
ščuval k verski, rasni, seksualni, nacionalni, politični ali kakšni drugi nestrpnosti
izvajal aktivnosti, ki lahko povzročijo pošiljanje velikih količin podatkov in privedejo do zavrnitve storitev (DDoS attack)
izvajal aktivnosti, ki lahko privedejo do sprožitve velikega števila zahtev po vzpostavitvi povezave in s tem onemogočijo uporabo storitev drugim uporabnikom (“SYN attack”)

to je samo nekaj pravil.

Torej, tvoje sporočilo bi lahko bilo brez veze, pa ni. če pa ne bi upošteval katerega od zgoraj navedenih pravil, ne bi bilo objavljeno. mislim,da jih je ni bilo objavljeno recimo enih pet sporočil. bistvo pa je to, da že sama beseda, da je nekaj moderirano, prepreči sporočila in odgovore, kot so: bejž v tri p.m, …ti si pi….in podobno.

Kako pa je vse to mogoče? Naj ti povem,d a je očitno, da je to mogoče, pa čeprav je veliko umske navlake. Le kdo pa bi bil lahko tako pameten, da bi vse vedel?

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Svet je narejen preprosto. ZATO!

in vsake oči imajo svojega malarja.

primož

Okej, teorija nekaterih je, da je egoistično, če partnerju ne privoščiš seksualne svobode, in da je zvestoba zastarela in nenaravna (kdo to pravi in na podlagi česa ?). Naj pa ne bi bilo egostično če si ti privoščiš nezvestobo, ne glede na to, kaj se ta partner takrat želi, naj te pač čaka ko se boš zopet vrnil, če se boš, ker te nič ne veže, ali pa naj se zabava po svoje(če žehoče, mi je vseeno, važno, da se imam jaz sedaj fino z nekom drugim). Hm, to pa naj ne bi bilo egoistično, ker če me ima partner rad, mi bo to brez ugovarjanja nudil. In seveda jaz njemu. Če bova sploh še imela kdaj potrebo spet biti skupaj, ker bo mogoče takrat ko si ga bom jaz zaželela, pa on z drugo itd…. Malce nelogično, ne? Ali je tukaj vse v redu? Torej počni kar ti trenutno paše, nihče te ne sme ovirati in tudi ti nikogar. Jaz bi temu rekla skrajni individualizem in egoizem, je to ljubezen?
Kje so tu otroci?

Sem razmišljala, če bi lahko tako živela in ugotovila, da bi to lahko počela samo z osebami, do katerih sicer čutim privlačnost, vendar samo trenutno in bi mi bilo popolnoma vseeno, kaj si bo ta oseba mislila jutri, ker bi mi bilo najbolj pomembno kaj si mislim jaz in kaj je trenutno meni všeč. Če pa sem z nekom popolnoma srečna, mi trenutna spolna zadovoljitev ne pomeni ničesar, ker mi je veliko lepše živeti v hramoniji z nekom, kot pa samo urica strastnega seksa s komerkoli. Življenje pač ni samo seks in s partenrjem, ki ga ljubiš počneš veliko drugih stvari, ki me ravno tako osrečujejo.

Je pa res, da je zelo moderno razmišljati tako kot Jaka in tjazy in se predajati trenutnim interesom. Ljudem je pač dolgčas.

Da ne bo nesporazuma… ne zagovarjam tovrstnega početja, vsekakor sem pristaš zdravega razmerja.
Le, sprašujem se, ali si človek lahko želi dve stvari, dva različna človeka? Hm… npr. jaz si kdaj pa kdaj v knjižnici vzamem dve knjigi, pridem domov, obe me strašno privlačita… nikakor se ne morem odločiti, katero bi prebrala prvo… potem na brzino požrem obe… z žal, negativnimi posledicami: ne uspem razmisliti o vsebini, ne uspem “naložiti v spomin” za dlje časa… :)) Ampak, zdej ko poznam “svoj problem” se trudim vzeti eno knjigo in tisto počasi, z užitkom obdelati…
Zdi se mi, da smo nekako kompleksna bitja, ki smo lahko “popolna” če se znamo dopolnjevati z drugimi in živeti v skladu s svojimi pričakovanji in odgovarjati pričakovanjem drugih. Kaj če ta popolnost ni le v “paru z eno osebo”? Ne vem…

V tej temi ne gledam zgolj in samo iz vidika podlega, nesramnega, neumnega, nizkotnega varanja… ampak v odkrivanju človeka, osebnosti kot take. Ne slepim se, da ni možno, da tudi meni nekega dne lahko “useka”. Na tem mestu ne morem reči: nikoli… ne morem, ker ne morem vedeti. Čeprav se trudim živeti v skladu z normami ali pa drugač na nek način etnično in moralno do sebe in drugih, si ne morem kaj, da si ne priznam, da nisem stroj in da lahko, lahko se zgodi, da me kdaj kdo, nekje, nepričakovano “vžge” Mogoče sploh ne vem, da obstaja na meni struna, ki je še nedotaknjena, pa ne vem, da ravno ta lahko privabi krasne zvoke.

Vem , vem, vem… sliši se skrajno zablujeno, toda že dejstvo, da se zavedaš kaj je to in kaj ono in da živiš po načelu, ki ga sicer “trenirajo” ozdravljeni odvisniki: danes ne bom, je že velik korak k biti zadovoljen. Kaj ne bom? Ja… nekdo ne bo potešil zgolj radovednosti, kako je na tujem vrtu, kdo drug mogoče dejanske potrebe po zadovoljevanju različnih, materialnih ali nematerialnih potreb, tretji zopet kaj drugega. Mar ne?

Bom nehala, da ne pokličete rešilca zame :))) si pač dovolim misliti, samo misliti “na glas” …

Hvala za razumevanje!!!

Jazy.

Jaz sem že slišala za brezpogojno ljubezen. Ko imaš nekoga tako zelo rad, da mu dovoliš živeti takšno življenje, kakršnega si želi. Biti to/tisto, kar je.

In prav to, bi lahko bil tudi odgovor Ani. Lahko se postaviš v vlogo, se zazreš v njega in si/mu rečeš, delaj to kar želiš, bodo srečen, saj sem le tako, da si ti srečen, zadovoljen, zadovoljna tudi jaz. In vsaj delno je tako tudi res, kajne. Bi bil kdorkoli lahko zadovoljen z partnerskim odnosom, če bi gledal v nezadovoljen partnerjev obraz?

Ampak ljudje imamo merila. Merila, kako naj bi partner delal z nami, da smo lahko zadovoljni. In bojim se, da prevara ne spada znotraj teh dopustnih meril.
Za mene ne spada.
Tudi partnerstvo brez zaupanja ne.

Jaz osebno bi partnerju povedala, da mu ne zaupam. Mogoče bi počakala še nekaj časa v odnosu, če se bo zaupanje samo od sebe zopet rodilo, zaživelo, če se bo enostavno zgodilo. Če se ne bi, potem …

Ana, naj te ne bo strah. Ti bodo samo ti, z vsemi zbujajočimi dvomi, strahovi in še kaj. Dopusti si čutiti in govori partnerju o tem, da bo vedel. Ne da bo slutil, temveč da bo vedel. Povej mu enkrat, potem pa dopusti, da bo o tem premislil. Ljudje smo si tako različni, in vsi ne verjamejo v resničnost tistega, kar slišijo. Nekdo recimo, ne bi mogel verjeti, da se res tako počutiš, kot bi povedala, ker tega ne pozna. Ne pozna recimo stvari, v katere ne verjameš. Mogoče ne verjameš, da nekdo, ki je varal ne bi varal več, če bi imel zopet isto oz. podobno priložnost.

Ana, za tvoje življenje gre. In za sinovo. Za partnerjevo življenje bo odgovoren partner sam.

Razumem.. in moje edino mnenje je.. da takrat ko nekdo prevera SEBE.. ker se isce v drugem.. in je sel pac seksat k drugemu.. takrat potrebuje najvec partnerjeve ljubezni. Nikoli je ni potreboval vec in nikoli je ne bo potreboval vec.. kot v tem trenutku…
Koliko so ljudje sposobni v takem trenutku narediti za svojega partnerja in koliko so ga zares ljubili.. pa je zelo razvidno v tej temi. Dobijo to, da jim partner ne zaupa vec.. celo partner je prizadet.. pa sploh nima nic s tem.. si lahko to predstvaljas?.. dobijo en kup obsodb.. tezacenj.. in dolge vecerne preperljive procese, kadar se le ta dva odlocita, da se ne bosta locila..

In ker tega ne obsojam… nekateri skacejo v “luft”.. Gre preprosto zato, da bolj ko boste to obsojali in se otepali tega.. in si prepovedovali in ne vem kaj se vse.. bolj se boste varali. In tistemu, ki trdis da ga ljubeis nekaj prepovedati je preprosto hinavscina in sprenavedanje. Pricakovati nekaj od partnerja je koristoljubje in izkoriscanje.

Mozno pa je tudi, da si neskoncno dolgo lazemo, da ni.. ampak da je zivljenje pisano in razne filozofije, ki so zgolj kamuflaza.

Ce partnerja ne ljubis taksnega kot je.. ga bos slej ko prej sovrazil.. ker vecno ne bo tvoj suzenj.. PIKA! To se je potrdilo ze miljardokrat.. ne vem, koliko potrditev se rabite, da se bo kdo koncno zazrl v SEBE???!
Ampak nee… lazje je tuliti na partnerja in zganjati custveno histerijo.. kar je custveno izsiljevanje.. kadar se je partner prevaral drugje. Pac.. ce je ze to naredil.. se objameta in poljubita.. in poseksata mogoce.. in MIR!! Kolk polemike za eno cisto naravno in zelo lepo zadevo.. Ne mores nikogar obsojati za nic.. ce ne ves razlogov, zakaj je tako ravnal.. in se takrat nimas pravice obsojati. Vse prvice, ki jih imamo so.. da ljubimo ljudi taksne kot so… nimamo jih pravice posedovati, lastninit..

In za resitev varanja ste si izbrali eno zelo cudno pot. Cloveku umsko oprati mozgane, ali ga celo zastrasiti s peklom, da ne bo sel drugam.. To je preprosto idiotsko.
Narave ne mores prelisicit na tako podel nacin.. Bo potrebno najprej vsaj sprejetje SEBE in drugih.. potem pa ne bo potrebna vec nobena pot..

Poglej sploh ne gre za to, da ne bi smel nekdo nekomu polagati v branje svoje izkušnje o njih debatirati in tudi klesati, gre za to, da cenimo vsak svoje in tuje mišljenje in jaz se s Tjazy-jem nisem zapletla vse dokler ni začel vse nas (večino) drugače mislečih primerjati z neumnimi in neinteligentnimi ljudmi…………eeeeeej tukaj je pa tolerance konec preprosto misleči Tjazy, treba ti je povedat, da si daleč od najpametnejšega!

Popolnoma pravilno delaš v smeri v katero se obračaš – razčistiti svoje podstrešje – tega se ljudje najtežje lotimo! Le tako boš nekoč srečna, jasni cilji pred tabo te bodo do njih tudi pripeljali.

lp zarja

A to nalsc pocnete.. ali je res taksno mislenje? Tea ne morem se ti nacuditi.. kako si to zapisala.. A si me tako razumela? Sem kje napisal, da ti je vseeno?

Moj edina “skrb”.. do tistega ki ga ljubim. .je samo ta.. kako bi mu ustregel.. DAJATI!! Samo to? Kaj se hoces vec? A bi moral kaj pricakovat od njega? Bi ga moral posedovati, lastninitt mogoce? Bi mu moral reci.. poglej dokler bos plesal kot jaz zvizgam.. te bom imel rad.. potem pa bo cudezno ljubezen izginila? V vsej zgodovini se taksni cudezi, kot ste jih vi sposobni naredit, se niso zgodili. Da bi ljubezen bila.. in potem kar zaredi enega dogodka.,. izginila.. To preprosto ni mogoce.. in bluzenje v tej smeri, da tisto kar ljubis.. tudi posedujes.. je cisto egoisticno in koristoljubno mislenje.. in namen..
Kje so tu otroci? Ja seksas in so otroci.. in v cem je problem? Ja problem je v tem, da si ti to tako razumela.. Jaz pravim.. ne obsojajte… ce se to zgodi.. objemite iz vsega srca partnerja takrat.. veselite se z njim.. nic bolj blazenega ne morete takrat narediti.. Ti pa si razumela.. seksajte vse povprek.. Zakaj si to razumela? Ker brez druzbenih norosti in norm in prepovedi in zapovedi in bla bla.. preprosto vec ne znas ziveti.
Ce cutis tako, da si srecna, ker si zvesta partnerju.. bodi mu zvesta in ne kompliciraj.. zivi zvestobo z vso svojo cistostjo.. in lepoto..
Ce pa je partner zacutil ,da bi se telesno zdruzil se z nekom.. (CE) ni se mu potrebno.. ce ne cuti tega.. ampak ce se mu to pojavi.. ljubi ga se bolj.. imas veliko razlogov.. samo videti jih noces, ker gledas skozi svoj EGO in predsodke.
Predvsem pa dovoli mu, da ti v tem primeru prej pove.. Ze to, da bi ti to lahko povedal, bo povzrocilo dovolj trdno vez, da tudi v sanjah tega ne bi naredil..
Veza.. v kateri ne mores biti iskren.. ne vsebuje ljubezni in polna odgovronost je pri tistem ,ki ne dovoljuje iskrenosti. BITI KAR SI!

Ja… tvoja misel: ne obsojati druge, mi je blizu. Ma… jaz se kakršnemukoli obsojanju načelno umikam. Zakaj bi razglabljali, analizirali, ocenjevali al kaj še o drugih zadevah, zadevah ki niso naše in ne poznamo ne okolice, vzroka, namena nč…. – in to pričakujem od drugih.
Ja se strinjam. Že včasih so rekli: najprej pred svojim pragom pometi :)))))

Tjazy!

“In tistemu, ki trdis da ga ljubeis nekaj prepovedati je preprosto hinavscina in sprenavedanje. “

Pri ne/varanju ne gre za to, da nekaj prepovemo partnerju. Takrat ne gledaš njega in njegove koristi, ampak gledaš sebe. Sebi si ne bi rad privoščil, da te partner prevara. Ti sam (jaz) imaš tista prepričanja, ki te puščajo v bolečini, prizadetosti, če nič drugega, ranjen je tvoj ponos.

Če ti Tjazy nimaš teh prepričanj, da te bo nekdo s prevaranjem (torej tvoj partner) kakorkoli prizadel, kdo ti brani poiskati si takšnega partnerja in z njim živeti kakor hočeš.

Jaz takšna prepričanja imam. Izgleda, da jih imam tudi Ana. Ne pravim, da so moja prepričanja najpravšnja, zato prosim, ne sili ti mene/nas, da so tvoja prepričanja bolj pravšnja od naših/mojih. Velja?

Ko govorimo o dopuščanju in sprejemanju, sprejemaj tudi ti okolico takšno karkšna je. Z vsemi bolj ali manj po tvojem “neumnimi” prepričanji.

O.K. Tjazi,

hipotetično: partner me je prevaral (oz. se je prevaral). To naj bi bil trenutek, ko bi ga morala razumeti, mu pokazati ljubezen,… Kdaj in koliko pa naj bi on razumel mene in mojo prizadetost nad njegovim ravnanjem? Katero njegovo ravnanje me sploh lahko prizadane? Kaj sploh lahko pričakujeva drug od drugega?

Verjamem, da mu je nekaj manjkalo, da se je odločil za ta korak, seks z drugim je tukaj samo pika na i, čeprav je to za večino največji kamen spotike. ampak, kako lahko pričakuješ neomejeno zaupanje v partnerja po takem dejanju, ali nima tudi prevarani (svoje) pravice, da je prizadet, da odreagira, da preboli, se sprijazni (ali pač ne)?…

LP

Malček

Tjazy, saj veš, kaj si jaz mislim o tem. In se v te debate sploh ne spuščam. Ker najprej je potrebno govoriti vsaj pasivno isti jezik, da se lahko malo razumeš. Pa še en pregovor ti napišem: “Kdor se je kdaj boril s predsodki, se je vedno vrnil s krvavo glavo.”

Je pa vseeno fino brati nekaj tako redkega.

Vsako prepricanje te pahne v suzenjstvo.. Tudi to je znano dejstvo in ni potrebno biti posebno pameten, da to odkrijes.. je zelo preprosto.
In ne gre za moj in tvoja prepricanja.. gre samo zato, da bi se svet koncno enkrat nehal preprirati zaradi taksnih zadev.
Ce bi ruski predsednik slucjno seksal s zeno od ameriskega predsadnika.. bi to lahko zanetilo 3 svetovno vojno.. :)) Samo primer.. ampak ziher bi bil Bush, egoist kot je, toliko razsut, da bi celo Rusijo sel napasti.. In zakaj? Ker se je zgodil en pretok ljubezni, ki pa pac ni v druzbeni normi. Ce se kdo uspe tega popolnoma zavedat, se mu lahko resnicno zmesa. Kako nor je clovek. Hrepeni po ljubezni in krega se zaradi istega vzroka..
Verjetno je ze vesolje zmedeno. igurno se sprasuje.. pa clovek kaj bi ti rad??!!! Tezko ga je zadovoljit. Ce nima ljubice.. hrepeni po njej.. ce jo ima.. in potem slucajno se eno.. zaneti celega hudica.. Ne more biti tocno tako, kot si je nekdo zamislil… ker ne obstaja zivljenje, ki bi sledilo cloveku.. ampak obstaja clovek, ki naj bi sledil zivljenju.. sel s tokom zivljenja.. ne priti njemu…

PS. Primoz.. ce se da.. naredi en program.. ki bo cekiral poste, da bojo hitrej gor padali.. ker tako kot mas zdaj organizirano., je komunikacija zlo pocasna.. Kaj ce ti zbolis? Kaj ce te kap? Kaj ce umres? Trola te lahko povozi.. ce se ti golob poserje na obleko.. bomo se eno uro dlje cakali..

New Report

Close