Najdi forum

V juliju 2003 me je začel boleti sredinski srednji zob zgoraj. Šla sem k svoji zobozdravnici, ki mi je zob začela zdraviti . V začetku decembra sem bila zopet pri njej, očistila je zob in mi pustila odprtega.Kontrolo imam konec januarja. Zob me na dotik boli. Kadar jem si moram dati v zob vato, da hrana ne pride vanj. Včeraj pa sem pri vstavljanju vate opazila, da mi je ob obeh straneh zoba pritekla kri. Kaj bi to lahko pomenilo? Ali moram takoj k zobozdravnici? Tudi danes na dotik zoba opažam kri. Ko sem bila nazadnje pri njej (december) mi je rekla, da če ne bo boljše, me bo poslala na kirurgijo. Kaj mi bodo tam delali? Ali gre zob ven?
Že vnaprej hvala za vaš odgovor in lep pozdrav
Ivana

Spoštovana Ivana,

malo me čudi takšno dolgotrajno puščanje odprtega zoba. Zob ponavadi pustimo odprt toliko časa, da iztečejo vsi vnetni produkti, ki povzročajo oteklino, potem pa ga moramo čimprej zapreti in vstaviti zdravilo.
Kaj pomeni iztekanje krvi ob strani vam žal ne znam odgovoriti, ker si ne znam predstavljati vira krvavitve. Vsekakor je potrebno, če vas zob še vedno boli, obiskati zobozdravnika.
Zobozdravnika ima verjetno v mislih apikotomijo (ki jo opravljajo oralni kirurgi), kjer se z uporabo lokalne anestezije, odstrani vršiček korenine in okolno vnetno tkivo.
Ekstrakcija zoba je zadnja rešitev, ki jo uporabimo povsem na koncu, ko izčrpamo že vse terapevtske možnosti.

New Report

Close