Na zgornjih sprednjih zobeh čutim močan pritisk od dlesni (na nebu med dvema sprednjima zobama) Zdi se koda bi mi otekla neka bulica al pa da se mi je dlesn izbočla! Ker se žal morem pri mojem zobozdravniku naročit in me je vzel zaradi bolečin prej kot sicer (pregled imam komaj čez en tedem) se obračam na vas, saj se mi je nekaj podobnega začelo delat tudi na sprednjem zobu samo da na zgorni dlesni! Ker so mi ga začeli prepozno zdravit sem nakoncu dobila granolom in tako imam sedaj bolj temen sprednji zob! ALI JE MOŽNO DA BI SE MI GRANOLOM PONOVIL VENDAR NA ZNOTRANJI STRANI “NA NEBU” TIK MED SPREDNJIMA DVEMA ZOBOMA????

Spoštovana Lipa,

oteklina zaradi vnetja v koreninskem predelu se na nebni strani naredi pogosto pri stranskih sekalcih (dvojkah). Zob je potrebno čim prej odpreti, da ne pride do abscesa.
Če so prisotne bolečine, menim, da je nedopustno naročanje pa čeprav “samo” za en teden. Zobozdravnik vas mora sprejeti tisti dan, ko se bolečine pojavijo!
Lepo pozdravljeni!

Če pa me noče! Ali lahko grem kam drugam? Ali to pomeni da bom morala si dat odstranit zob ki je že mrtev in tistega polek ki še je zdrav????? Namreč imam komaj 22 let in drugače zdrave zobe, toda od kar sem si zlomila sprednji zob imam z njim problem zdaj pa še z tem! Ali se lahko na koga drugega obrnem ali lahko svojo kartoteko prenesem komu drugemu??

Spoštovana lipa,

pacienta z bolečino naj bi sprejel vsak zobozdravnik. Kako bo potekalo zdravljenje, vam brez pregleda ne morem napovedovati. Vsekakor moj odgovor ne pomeni, da boste ostali brez zob. Napisala sem vam samo, kdaj se oteklina najpogosteje pojavi na nebni strani.
Če s sedanjim zobozdravnikom niste zadovoljni, potem si lahko izberete novega. Kartoteko vam bodo poslali po pošti, taako da bo tudi novi zobozdravnik dobil potrebne podatke. Najprej pa morate rešiti težavo z omenjenim zobom!
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close