GOSPA SUZANA, ŠE ENKRAT VAS PROSIM ZA POMOČ!
Oprostite, ker vam pišem še enkrat, ampak ta zadeva mi res ne gre iz glave. Možno je, da je ta fant z radia tudi nesiguren vase. Enkrat sem mu poslala sms in mu notri pisala, da je on lušten, predstavila sem se pod drugim imenom. Ko je on bral ta sms, je zraven jecljal, delal presledke. Ni bral tega, ko sem mu pisala, da je lušten, a se je preko radia videlo, da mu je nerodno. Nato je v začetku maja pri glasbenih željah rekel, da bo samo zaradi mene, ker sem si jaz tako zaželela, predvajal vseh 42 skladb, ki so se potem pomerile na Eurosongu. Kasneje nisem dobila ene skladbe in sem ga zaradi tega primerjala z enim pevcem. To ga je verjetno prizadelo, ker je imel tak glas kot da bi jokal. Nato sem se mu opravičila in šele nato je prišel k sebi. Res mi je bilo žal za to, kar sem storila. Kljub temu je rekel, da lahko pridemo k njemu na radio. Preden smo šli domov, sem mu rekla, da jaz zmeraj rada vidim kaj lepega, on je vprašal, če studio, jaz pa sem rekla, da ne ravno studio. Ker je vedel, da mislim na njega, je pobarval na temno rdeče, kar premaknilo ga je kot bi ga zadela strela. Mislite, da bi tako reagiral samozavesten fant? Za cd je že na radiu rekel, da če bom komu povedala, da mi ga bo presnel, bo letel s službe. Ni mi torej jasno, zakaj obljublja nekaj česar ne more storiti. Sicer pa moram povedati, da že od nekdaj privlačim poglede fantov, se zavedam, da sem lepa, da imam dobro postavo in da imam lepe obleke. Ravno zaradi tega me še bolj boli dejanje tega fanta. Ko me je marca prvič videl, je buljil vame. Ko sem tam sedela, se je venomer obračal, me gledal in se mi nasmihal. Jaz sem mu napisala, da se ne bi nikoli vmešavala v njegovo družino, ker nisem tako nesramna, da bi razdirala družine. Meni bi bilo že lepo, če bi se lepo obnašal. Zmeraj imam rada v bližini nekoga, ki mi je lušten, ker je meni redkokdo všeč. Sicer pa nisem več najstnica in že študiram. Mislim, da se kaj takega lahko zgodi vsaki ne glede na starost. KAJ SI VI MISLITE O TEM? KAKO BI V PSIHOLOGIJI IMENOVALI TAKEGA ČLOVEKA? MISLITE, DA ME VLEČE ZA NOS ALI JE POSREDI KAJ DRUGEGA?
LP, SANDRA
Sandra!
delam na radiu in ne bom modrovala. Vsi se bojimo prav takih oboževalcev. Ti vidiš svet skozi ena čudna očala, prav tako njega. Vse kar si napisala, je meni z drugega zornega kota popolnoma logično, pa ti ne bom razlagala za vse cvetke, ki si jih natresla. Samo nekaj pa bom komentirala: CD-jev radijska hiša po zakonu NE SME presnemavati!!! Kazni so velike. Milijarde ljudi tudi pri nas prosi za presnete CD-je in jih NE DOBI! Tudi jaz nimam niti enega samega samcatega CD-ja iz radia, razen nekaj posnetih oddaj za lastno študio programa, z glasbo pa niti enega: Je pa res, da kdo kdaj na šverc in LASTNO ODGOVORNOST naredi kako kopijo. Ne vem zakaj ti je sploh obljubil ta Cd. Če je že hotel narediti izjemo, si je potem verjetno premislil, ker …hmmm, če pomislim, grozen občutek je, če ti nekdo na take načine “teži” po programu, z glasbenimi (ja tudi pri nas kdaj zaradi programske sheme ali izteka časa do naslednje oddajene NE ustrežemo vsem), potem pa še obisk? Meni osebno, je grozno, ko me pride katerio od “oboževalcev” ogledovat, kar je na srečo zelo redko. Vse kar berem, mi je nekako zoprno. Imela sem v svoji skoraj 10-letni radijski poti dva primera podobnega nadlegovanja, pa se je na srečo vse lepo izšlo.
Upam, da bo gospa Suzana še kaj napisala, sklepam da si zelooo mlada in da se šele učiš o funkcioniranju sveta, tole pa sem napisala, da opozorim, kako se počutimo mi radijci, ali kdo drug s podobnim poklicem. In še to: po službeni dolžnosti, M O R A Š BITI PRIJAZEN, TAKTEN…kar pa je tudi nam včasih težko in deluje na nas stresno.
Sandra, kar pocnes temu fantu, meji na zalezovanje, nadlegovanje, kakorkoli se ze temu rece. In menim, da to niti pod tocko razno ne sodi na forum za zenske v stiski. Dokler si o tem odpirala teme (sest, sedem jih je) na forumu o mladostnikih, vse lepo in prav …
Ne razumem, zakaj si ne das dopovedati, da temu mladenicu ti nisi sredisce sveta. Cetudi je on zdaj ocitno sredisce tvojega sveta. Da mu je neprijetno, ce od tebe dobiva toliko sporocil, imejlov in telefonskih klicev. Da o obiskih ne govorim. Pa se tvoj oce ga klice. Ce se jaz kaj vprasam, je to nadlegovanje.
Ne, on ni hinavski. On je samo bil prijazen. Ko pa je videl, da ti to prijaznost narobe razumes, je nehal biti prijazen. Ker si ti vsak njegov znak prijaznosti razumela kot znak tega, da je na smrt zaljubljen vate. Fant ima punco, ima otroka. Pusti ga pri miru.
Žalostno in hkrati srhljivo dejstvo, da lahko taki ljudje pri nas končajo srednjo šolo ali celo študirajo. Prav tako me zanima, kako lahko moderator takšnim kot je sandrica dovolijo, da še sploh sodeluje na forumih, po tem ko je grdo žalila in zmerjala vse prisotne na sosednjem foromu.
Tebi sandrica pa svetujem, da s svojimi otročjimi, namišljenimi problemi ne najedaš na forumu, ki je namenjen za ljudi z resničnimi problemi. Vendar ti ne bi vedela ničesar o tem, kaj so to resnični problemi, tvoja grozna omejenost, zaostalost v razvoju in ego ti onemogočata, da bi videla tudi takšno plat življenja. Svetujem ti, da se odstraniš iz tega foruma in se odsedaj naprej o svojih “problemih” pogovarjaš s kandidatko za miss, atomik harmonik, ali komerkoli, samo nehaj gnjavit in težit nam tukaj.
Tudi meni se zdis zelo mlada. Najpomembnejsa stvar je, da je on zaseden in da ima punco in otroka. Kaj ti tu ni jasno?
Kot drugo pa se strinjam z radijko, da kot obozevalka nekoga znanega povsem napacno beres njegovo obnasanje. Pri znanih ljudeh drugi zal vidijo samo tisto, kar hocejo sami. Znani pa si vecinoma zelijo samo mir.
ce si tako lepa, kot pravis, bos brez tezav nasla drugega fanta, ne pa da se izgubljas v brezplodnih sanjarijah, klicaris na radio in se ponujas cloveku, ki je itak zaseden. Malo samospostovanja ti ne bi skodilo. Ko pa bos spostovala sebe, bos tudi druge.
Ponoven pozdrav!
Vidim, da vas zadeva res obremenjuje. Kot sem vam napisala že v prejšnjem odgovoru na vaše sporočilo, se boste morali za pojasnila in razlage – glede fantovega obnašanja do vas ter zakaj je nekaj obljubil in kasneje ni izpolnil – obrniti nanj.
Ljudje smo različni in različno reagiramo na situacije. Morda je fant res nesamozavesten, nesiguren, kot domnevate. Morda ste mu res bili všeč, pa ve, da z vami odnos ni mogoč, saj ima družino, in se je raje umaknil ter prekinil stik z vami. Morda je res želel biti le prijazen do vas, zdaj pa se je znašel v nerodni situaciji, če ste njegove poglede in nasmehe morda napačno razumeli. … Zdi se mi nesmiselno, da ugibate. Poskušajte vzpostaviti stik z njim in ga vprašajte. Na tak način boste najlažje rešili dvome. Če pa z vami ne bo več želel kontakta, spoštujte njegovo odločitev!
Malo dvomim, da si tako lepa, ker nimaš nobenega sebi primernega oboževalca. Okoli sebe se ozri in se druži s fanti svoje starosti in sošolci, pa se boš počutila bolj domače. Greš kaj v kino in na ostala zbirališča mladih ?
Glede na vse napisano si vsiljiva, shrljiva in grozljiva.Pusti ljudi, da živijo, kot želijo, tako boš tudi ti lažje zaživela. Jaz tudi zardim od besa, če me kdo ocenjujoče in zgrešeno gleda in si predstavlja moje misli. Pusti fante, ki imajo otroke. Tudi ti boš imela še fanta(prostega) in otroka. Če poslušaš evrovizijske popevke, si ali starinska ali poznavalka ali pa čisto out. MTV si priklopi, glej mladinske oddaje, beri psihologijo v knjižnici o srečni ljubezni in se druži z vrstniki. Nimaš pravice težiti v studiu. Srečno!
Še to sem ti pozabila povedati: nisi zaupanja vredna, ker si razbobnala vesoljnemu svetu, da ti bo nekdo nekaj zapekel na CD in s tem tvegal službo. Znati moraš ločiti informacije, katero poveš naprej in katero zamolčiš. Za vsako se vprašaj, ali bi tista oseba dovolila to govoriti naokoli, ali pa te toliko ceni in ti zaupa, da ve, da boš pravilno ocenila in bo info pri tebi na varnem. Čas je, da odrasteš in vklopiš predalček s srčno kulturo in čustveno inteligenco, ter sama stkeš kvalitetna prijateljstva.
To je tako, kot če bi k tebi na fax prišel nekdo in vprašal profesorja, pri katerem najtežje narediš izpit, če je res tako slab, kot si ti o njem govorila.Tako neumestno je tvoje nerganje.