mi lahko prosim kdo razloži, kaj so to gobice-gre za opijatno sredstvo, ki ga nekdo goji kar doma. fantje se pogovarjajo, da bi jih zrezali na pizzo in imeli tako dvojno zadovoljstvo-bili siti, pa đše zadeti povrhu

Gobice niso opijatno sredstvo, ampak halucinogeno, v cemer je velka razlika, ker v primeru halucinogenov ni odvisnosti. Deluje priblizno tako kot lsd, samo da so gobice bolj blage in manj casa traja zadetost.
Gobice so zanimive, ker so naravne, ne predstavljajo tako velike nevarnosti in v vecini primerov delujejo na posameznika “terapevtsko”…odpirajo pot v notranjost, in omogocajo da iz te svoje notranjosti prineses nekaj ven, kar ti v vsakdanjem zivljenju morda koristi…
Pri halucinogenih veliko vlogo igrata set in setting…to je trenutno razpolozenje posameznika in okolica v katerem se posameznik nahaja, da je izkusnja kar se da dobra in izven nevarnosti bad tripa…
Uvrscajo jih med mehke droge, nevarnosti ki pa so pogojene z gobicam so pa take kot pri vseh psihedelikih…ne prevec pa ne prevec pogosto. Izogibat se jih morjo predvsem tisti, ki so nagnjeni k psihicnim motnjam.

Vendar pa vsebujejo narkotik!

pod narkotike stejemo droge kot so heroin, morfij, metadon…in za narkotike je znacilno, da pride do mocne fizicne odvisnosti.
psylocibin pa ne spada med narkotike, ampak triptamine, ki pa se od narkotikov zelo razlikujejo.

Vendar če napraviš urinski test (za opiate), se pokaže pozitivno.

Nekako ste pozabili dodati, da gobice vsebujejo številne obremenilne strupe, ki jih naša jetra in ledvice nikakor niso veseli. Tukaj je dosti mešanja z alkoholom, ker se njihov učinek tako poveča, ampak to početje toplo odsvetujem (zaradi posvem fizičnih razlogov), čeprav včasih posežem po tem. Ljudje, ki so nagnjeni k psihozam, pa naj se gobic raje izogibajo. Poleg tega so precej slabega okusa, namigni fantom, ki želijo peči pizzo.

Pr gobicah pazi na količino (1-2g maš dost), včasih lahko pride do zamenjave s strupenimi gobami zato je dobro košček gobe shranit v primeru potrebe po zdravniški pomoči (da vejo kaj si zaužila),nočm te strašit,filing je čist hud,sam ne jih vzet sama,še posebi če je prvič,najbolš je da je s tabo nekdo k ma izkušnje z gobicami pa je trenutno trezen.lp

kak pa so cene za te..??

Pozdravljeni,

rada bi poudarila,da se vse resne psihoze razvijejo po obdobju adolescence. Obdobje mladostništva je že samo po sebi težavno in naporno tako, da si nikar ne ustvarite še večjih težav. Večina mladostnikov svojih psihoz še ne prepoznava in pri zaužitju halucinogenih gobic ali drugih kemično pridobljenih drog (extacy) se psihično stanje lahko resno poslabša in ima posledice še v odrasli dobi.
Jasno želim povedati, da bi si želela, da nihče na tem forumu ne bi poskusil halucinogenih gobic. Vendar vem, da je to je moja želja.
Pomembno se mi zdi, da če se že odločite za eksperiment naj bo to v manjših količinah, v varnem okolju in z nekom, ki mu zaupate in bo trezen. Dobro opozorilo je navedelu tudi že nekdo zgoraj, da shranite del zaužite gobe za primer, da boste potrebovali PP.
Glede potovanja v samega sebe in odkrivanja višlih ravni zavesti, kot jih je opisoval Castanjeda pa menim, da so malo za lase privlečeni. največ lahko ščovek spozna o sebi na trezen način. Ko se zaupa soljudem.
Pa srečno!

moderator Društvo "Projekt Človek" tel: 01/425 12 14

menim da je sporočilo zgornjega posta ,močno privlečen za lase. lp

Razumem (marekkk), da tako meniš – si misliš.
Jaz sem siguren in celo trdim, da ima ga. Tanja prav. Višja zavest s pomagali, ti da misliti, da je temu tako, in ker ti da le misliti, še ne pomeni da je to realno in trenutno resnično. Ostane le pri misliti in nič vedeti. Hmmm… to pa ne zveni najbolje kaj?
Mi smo resnična bitja, ki živimo tukaj in sedaj!
Mir in vse dobro želim.

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

ni to lsd, halucinogeno sredstvo na naraven način in ne usebuje nikakršnih opijatev itd. na naraven način deluje so pa bolj blage halucinacije kot pri lsd-ju. ne v testih za opijate se ne pokaže pozitivno ker to niso opijati daleč od tega.

Mah..gob je tolk vrst ko trave oz. še več. In prav vsake ti naredi drgačno izkušnjo.
Ubistvu je pa vse en strup za organe. Tud rdeča mušnica klofne…pač strup, možgane porola jetra pa v jok.
So pa defenetivno najbolj zanimiva droga, le oseba ki gre o to se naj prej vpraša, če to res hoče. Ker ko enkrat poješ in te začne po malem mešat, ni poti nazaj in potem eni v smeh, drugi pa v jok pa na drevo.
Kakorkoli, za prvič ne konzumirat preveč, ne na jvanem mestu ter obvezno z ljudmi ki jim zaupaš…saj že ena napačna oseba lahko pokvari zadevo.

Ko smo bli mladi smo to vse “prešnoofali” ….psilocibinke..lsd,celo ayahuasca. Toda za razliko od drugih pohačev,nalivačev z alkoholom jih nismo zlorabljali. Mi smo to ponavadi zaužili ob ognju in igrali kitare, poskušali astralno potovati. Zanimala nas je glasba,umetnost,ezoterika(castaneda),filozofija(nietzsche) in podobno. Je bilo luštno moram reči. Bili smo luštna skupinica nekaj fantov in nekaj deklet. z približno istimi zanimanji. Potem s časom (pri 24) pa smo nehali eksperimentirati s halucinogeni. Od tega je deset let. V teh desetih letih sem še enkrat zaužil lsd. Me nič več ne vleče tja 🙂 Ampak je bilo luštno. Hočem pa povedati da današnja mladina vzame halucinogene izključno zato “da jim bo dogajalo” in da se bodo smejali. Kar sicer ni nič narobe, ampak lahko bi razmišljali malo v smeri “spoznavanja sebe”. Pa tudi mi smo imeli poti in cilje v življenju ki smo jim sledili in jim sledimo še danes (jaz osebno Gastronomija), danes pa se mi zdi (poleg vse bolj redkih izjem) da vsi delujejo po liniji najmanjšega odpora

Pirčka pa fuzbal pa gotovo.

kako pa se jih prepozna
lp

New Report

Close