Gnojni izcedek iz zadnjične odprtine
Pozdravljeni,
Nedavno se mi je pojavila srbečica okoli zadnjične odprtine, po dobrem dnevu, se mi je pojavil gnojen izcedek. Tega sem lahko nadzirala, torej mi ni uhajal. Kasneje sem v njem opazila tudi malo krvi, sveže, svetlo rdeče. Vse skupaj je izgledalo kot veliko sluzi z gnojno vsebino in malo krvi. tretji dan se mi je pojavila driska, ki pa se je umirila ob zaužitju zdravil (pripisanih od mojega zdravnika). Obiskala sem zdravnico, ta mi je dala mazilo Diprogenta, ki mi je rešilo težavo s srbečico, za kakšen dan pa tudi težavo z izcedkom. Srbečica je izginila, izcedek se je spet pojavil. Vendar tokrat ne vsebuje krvi in je v bistveno manjši količini, prav tako se ne pojavlja več tako pogosto. Mogoče se nabere samo dvakrat na dan. Odvajanja blata se je umirilo, je normalno, ni trdo. Je redno, vsakodnevno. Prav tako nisem bila nikoli zaprta ali imela zaporedne (več-dnevne) driske. zdravnica me ni dala na pregled blata, zaradi driske ki sem jo imela tisti dan, in bi ga morala opraviti sedaj v kratkem. Pretipala mi je trebuh, kjer ni zatipala zatrdlin ali bule…Prav tako nisem čutila bolečin (ne v črevesju, ne v okolici zadnjične odprtine). Tudi zdaj niso prisotne (od tega je minilo en teden). V roku petih mesecev sem imela dvakrat vnetje mehurja, med katerim je bilo prvo kar resno, saj so me vzeli v bolnico. To omenjam zato, ker me zanima, ali je možno, da bi ta izcedek gnoja bil povezan z mojim vnetjem mehurja. Kot nekakšen stranski učinek… Hkrati pa se sprašujem ali bi to lahko bila podlaga za rak, ali je moje sekiranje odveč? Stara sem 20 let. Na črevesju je imel raka moj dedek, pri starosti 75 let.
Opravičujem se, če sem bila predolga. Sem zaskrbljena in neučakana, podobnih težav nisem nikjer zasledila in si ne znam predstavljati, kaj bi bilo narobe z mano.
Najlepše se Vam zahvaljujem za odgovor.
Lepo pozdravljeni.
Pozdravljeni.
Ker se vam nihče ne javlja bom svoje mnenje zapisal sam.
Problem ste kar natančno opisali. Mislim, da bi moral osebni zdravnik na vse tole malce hitreje reagirati in vas dati na preiskave. Vsaj blato (če je v blatu kri in podobno). Sam sem imel raka na danki in nisem imel takšnih problemov in tudi od drugih (pa sem se pogovarjal kar z dosti ljudmi) nisem zasledil, da bi imeli podobne simptome kot vi. Jaz na vašem mestu ne bi preveč sekiral, da bi lahko bil rak. na vsak način pa vztrajajte pri osebnem zdravniku, da vas da na preiskave (kri, blato, UZ, kolonoskopija).
Srečno,
Damijan