Najdi forum

Gluten

Pozdravljeni,

Zaradi na novo odkrite avtoimune bolezni sem opravila intolerantčni test na prehrano in glede na rezultat izločila iz prehrane mleko in mlečne izdelke, kar nadomeščam z drugo ustrezno prehrano.
Ker berem, da velikokrat povzroči avtoimuno bolezen tudi gluten, sem ga prav tako izločila. Zanima me, čez koliko časa bodo na krvi vidni prvi učinki diete in ali je izločitev glutena iz prehrane lahko kakorkoli škodljiva?
Predvsem sem začela tudi bolj zdravo jesti, več manjših obrokov, veliko sadja in predvsem zelenjave, oreščkov, semen, raznih olj (črna kumina, konoplja, olivno… – hladna).

Hvala za odgovor,
T.

Pozdravljeni,
prehrana brez glutena nikakor ni škodljiva, je pa izbor jedi malo bolj omejen. Morate se znajti drugače, da nadomestite kakšne vam ljube jedi, ki sicer vsebujejo gluten.
Kako hitro se bo to videlo na krvi ne vem, traja pa nekaj časa (mesecev) da se telo očisti in regenerira, kako hitro je odvisno od prehrane, spremljajočih dejavnikov in od posameznika, kako reagira na spremembe.
Sicer pa prehrana kot jo opisujete je dobra in tudi vaše počutje bi se moralo izboljšati.
Glede na to, da je tu pomlad pa vključite v jedilnik še regrat, čemaž in koprive, ki so vsi močni “čistilci” za naše telo.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close