Glivicna vnetja?
Pozdravljeni,
Pisem ponovno ker mi nikakor ne zeli objaviti…
Ze nekaj let imam ponavljajoc problem in sicer 2x na mesec mi se pojavi niti ne izcedek ker ga skoraj ni na hlackah ampak obloge globoko v noznici, ki so belkaste, gostejse in trse, vcasih izgledajo kot neki film, prevleka..ne vem kako bi to opisala. Nikoli ne srbi, pece, boli, nima vonja, spolovilo ni pordelo.. .v preteklosti sem imela ponavljajoca glivicna vnetja, ki so srbela in bila drugacnega obcutka, znebila sem se jih z Diflucanom 6mes in dieto. Ostala je psihicna travma in od takrat si dnevno med tusiranjem s cistim prstom samo ocistim in preverim izcedek. Tako tudi vidim te obloge (ki so pogostejse po ovulaciji in menstruaciji). Ginekolog ze ob pogledu vedno predpise vaginalete za kandido, jaz pa sem jih prenehala uporabljati ker izcedek izgine sam tudi ce si ga samo ocistim in ne vidim smisla v dodatnem unicevanju flore. To sem rekla in prosila za neke teste da vem tocno proti cemu se borim ampak je po njegovem nepotrebno. Sedaj sem noseca po IVF, cakam prvi UZ in jemljem Utrogestan 3×1 in ob njem se mi zdi da je vseeno prisoten tudi ta izcedek, predvsem ker sem si nehala ‘cistiti’ noznico s prstom. Ze zaradi utrogestana je izcedka precej, ampak me nic ne moti. Bojim se da bo ginekolog ob pogledu tudi sedaj predpisoval vaginalete za kandido, jaz pa ostajam skepticna in zaskrbljena ker bi hotela nekaj bolj oprijemljivega kot njegov pogled (ceprav ne dvomim da se nagledate podobnih stvari, pa vseeno). Isto mi je vaginalete predpisal ob PAP brisu nedavno, ker je videl izcedek in pordelost- jaz nisem opazila nic, in izvid je bil mesana flora/koki, nobenih glivic.
Ali mislite da je mozno da je omenjen izcedek oziroma obloge, lahko del mojega ‘normalnega’ ciklusa, in niso glivice glede na ponavljanje tako pogosto in odsotnost vseh drugih simptomov? Ali je lahko vzrok kaj drugega?
Res me skrbi kako bo to potekalo skozi nosecnost…
Hvala za odgovor.
Spoštovani,
najprej iskrene čestitke za zanositev!
Glede “oblog” pa vam težko ponudim konkreten odgovor. Če ob pojavu le-teh nimate nobenih drugih simptomov, potem najverjetneje res niso glivice. To je potrdil tudi bris, ki vam ga je vzel ginekolog.
Jaz bi vam svetovala, da pričnete z uporabo probiotikov za obnovitev vaginalne flore đ. V primeru, da bi se spet pojavili simptomi (rdečica, srbečica, oteklina) pa ponovni bris nožnice.
Srečno!