Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Glivice pri enoletnem otroku!

Glivice pri enoletnem otroku!

A ima katera mamica izkušnje z glivicami pri svojih otročkih? Moja hčerkica jih ima že kar nekaj časa (verjetno dobra dva meseca), dobila je kremo Lamisil, ki pa ni nič pomagala, nato kremo Locoidon, ki ji je na začetku pomagala, nato pa več ne in sedaj, ko sva bili ponovno pri pediatru nama je rekel, da naj spet mažem z Lamisilom in čez nekaj dni spet z Locoidonom in tako naprej, izmenično, ker to lahko baje dolgo traja.
A je tudi že pri katerem od vaših dojenčkov to trajalo tako dolgo? A mislite, da bi bilo dobro, da se oglasim še pri dermatologu? Pediater je rekel da so to sigurno glivice. malo sem zmedena, ker to zdravljenje tako dolgo traja. No, glivice ima po eni rokici in malo po hrbtu. Za vsak vaš odgovor z vašimi izkušnjami in bom zelo hvaležna. LP

Poskusi s kopanjem v kopeli iz hrastovega lubja ali pa vodi za kopanje namesto šampona dodaj cca. 1 dcl jabolčnega kisa, da se povrne kislost kože. Lahko prizadete predele namažeš z jogurtom (probiotičnim). Glivice so sicer trdovratna zalega, lamisil pa zelo močen antimikotik, tko da če ni izboljšanja po mazanju z njim – hmmmmm?

Pa perilo poskušaj vsaj mesec dni prekuhavati, sploh tisto, ki gre direkt na kožo. Glivice lahko preživijo tudi 60 stopinj. Čim manj moči tisti del kože, umivaj, kolikor je nujno potrebno in potem res temeljito osuši. Če po treh tednih ne bo efekta ne od kreme in ne od kopeli, pojdi nazaj k zdravniku in naj vaju pošlje k dermatologu, da bo na osnovi brisa ugotovil, če so res glivice in katere. Tri tedne pa le počakaj.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Nam oz. mojemu škratku je ZEEELOOO pomagala CANESTEN kremica. Stanje se mu je super izboljšalo že po enem dnevu mazanja.

Srečno in čimprej jih odpravita:)

Glivice so zelo trdovratne, mi jih odpravljamo z bioresonančno metodo in to kar uspešno.
Lp Vera

Poskusi imeti svojega otročka čim več časa brez pleničke. Da bo koža “dihala”. Tudi moja hčerkica jih je imela tudi 2 meseca. Mazala sem z Lamisil in Canesten kremo, sirala s čajem iz hrastovega lubja pa ni pomagalo. Šele ko sem jo puščala brez pleničke v toplem stanovanju so glivice v 5 dneh izginile.

Nam je tudi najbolj pomagal Canesten….

LPL

Oprostite za nevednost, kako pa izgledajo te glivice?

No, vsem se zahvaljujem za odgovore, naj pa še povem, da glivice niso pod plenico, ampak zadaj na hrbtu, kjer je lopatica (na desni strani) in pa na isti strani po rokici.
Za Moniko A.-pri moji punčki zgledajo glivice tako kot nekakšni majčkeni izpuščajčki na kupu. Na hrbtu jih ima združene v dva manjša rdeča flekca in vse skupaj zgleda nekako gobasto, po rokici pa jih ima v skoraj ravni črti od pazduhe do dlani po pikicah oz. bolj izpuščajih.
Vsekakor pa grem k dermatologu, ker me zadeva malo skrbi, ker to sedaj traja že predolgo. LP

zamenjaj pralni prašek, pri nas je pomagalo!

lp

Dammy

New Report

Close