glivice

Po branju različnih literatur in surfanju po netu na temo glivice sem prišel do zaključka, da sem imel pred tednom dni tudi jaz iste simptome. Punca je šla k ginekologu in ji je ginekologinja povedala da ima blago okužvo z glivicami (dobila je neke kapsule, tablete,…).

Meni so simptomi izginili in videti je da je z mano vse ok. Zato vas sprašujem, če je res vse ok in da so glivice kr same od sebe izginile brez zdravljenja, ali je potrebno sedaj kako zdravljenje zame, kako dolgo traja in kake so lahk posledice?

Spoštovani!

Čudna ginekologinja. Hkrati bi se morali zdraviti tudi vi, za kar je kljub “izginotju” glivic še vedno čas. Te so se samo potuhnile, in še vedno si jih izmenjujeta. Vsaj mesec dni uporabljajta kondom, ki najbolj učinkovito prepreči izmenjavo glivic. Seveda se glivice lahko pir vsakomur “pojavijo” tudi brez prenašanja, saj jih imamo vsepovsod, le na zmanjšano odpornost čakajo. Če pa pride dodatna pošiljka, pa je toliko bolj veselo (zanje).

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Zanima me še samo nekaj. A je možno da zaradi glivic punco zelo boli pri spolnih odnosih oz. so spolni odnosi tako boleči, da enostavno niso možni?

Spoštovani!

V primeru zelo močnega vnetja, ko praktično pride do manjših krvavitev in ranic, ki seveda pri drgnjenju pečejo. Bolj verjetno gre za učinek na manjšo priprvljenost za odnose zaradi bolezni, srbenja in nasploh neprijetnosti zaradi glivic.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close