Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Gliste

Gliste

Pozdravljeni,

moj 4,5 letnik se že nekaj časa praska okrog ritke in ga srbi. Poleg tega je tudi dosti utrujen in pojavljajo se mu glavoboli. Zaradi tega sem pomislila na gliste in pediatrinja nam je predpisala Vermox, s čimer bi se naj zdravila cela družina. Vendar pa mi je zanimivo, da ko sem mu pregledala blato, nisem našla nobene gliste ali karkoli podobnega, poleg tega sem se spomnila, da ima oče tudi že nekaj mesecev težave s srebčim anusom. Zdravnica mu je rekla, da so to glivice. In zdaj razmišljam, ali ima otrok res gliste, ali mogoče glivice okrog anusa. Je pa tudi res, da ga ne srbi ponoči, kot bi naj bilo tipično za gliste. Pediatrinja mi je odsvetovala teste v laboratoriju, ker je rekla, da dostikrat česa ne vidijo, tako da blata v laboratorij nisem nesla. Kaj mi svetujete? Je možno, da je neka oblika glivic in ne gliste? Ne bi rada po nepotrebnem zdravila z Vermoxom celotne družine, če to res ni potrebno.

Hvala

Sicer so glivice (bolj teoretična) možnost, pa vendar so gliste ali pa morda celo streptokokni proktitis večja možnost. Glivično vnetje kože okoli anusa vidimo pri dojenčkih zaradi vlažnega in toplega okolja pod plenico, pri večjih otrocih (in odraslih, ki so zdravi in ne prejemajo večtirnih antibiotipčnih zdravil, pa je to res le teoretična možnost. Če vidimo rdečino, vlažnost, nekakšen izcedek okoli anusa, naj zdravnica obriše oz. naredi hitri strep test, da izključi streptokokni proktitis. Vi pa v času največjega srbenja slecite otroka, posvetiite v ritko, razprite anus in dobro poglejte, če kaj migota tam spodaj.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close