Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Gleženj

Gleženj

Lep pozdrav,
pred enim mesecem sem si na dopustu (dan pred odhodom domov) očitno zvila gleženj. Tisti dan bolečin ni bilo, hodila sem normalno, gleženj je le počasi zatekal. Na gležnju sem imela cel večer in ponoči obhladek; ko sem se zjutraj zbudila in želela stopiti na nogo, je nastopila velika bolečina, hoja ni bila mogoča. (oteklina je bila na obeh straneh; na notranji in zunanji strani).
Ker smo bili tako rekoč na odhodu in je bila gospa, pri kateri smo stanovali medicinska sestra, mi je-le ta povila gleženj. Čez nekaj časa je bolečina popustila, tako, da smo šli domov. Nogo sem imela par dni trdno povito, bolečina je bila le pri hoji, je pa vseskozi gleženj bil otečen. Bolečina je pri hoji počasi popuščala, oteklino (sicer manjšo) pa imam še danes, tudi na otip boli. Čutim še bolečino pri hoji, če imam npr. obute čevlje z cca 4 – 5 cm peto, pri plavanju, ….
Zanima me, kaj mislite vi ali je v takih primerih potrebno do zdravnika (slikanje), ali je bilo dovolj, da je bil gleženj povit?
Ali menite, da bi bilo dobro da bi šla po tolikem času k zdravniku?
(stara sem 36 let).
Najlepša hvala za odgovor.

Spoštovani!

Pri hoji po neravnem terenu imejte povit gleženj, drugače pa se bo stanje počasi izboljševalo. Zmerno gibanje koristi za krepitev mišic in vezi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close