glavoboli…
Pozdravljeni!
Očala nosim 2,5 let. Na začetku sem imela dioptrije -0,50.
Te dni pa sem bila ponovno pri okulistu zaradi groznih glavobolov pri nošenju očal. Mislila sem, da je problem v tem, da očala preveč tiščijo. Vendar ko sem jih dala že na samem začetku popustiti do te mere, da so mi rekli, da mi bodo potem že dol padla, sem ugotovila, da problem ni v tem.
Okulist mi je rekel, da me glava boli verjetno od tega, ker sem dajala očala skoz gor in dol. Vendar so meni že na začetku rekli, da mi očal ni potrebno nositi neprestano in naj jih nosim samo takrat, ko vozim, gledam tv, v kinu, ipd. Vseeno mi je dajal na vsake 10 min neke kapljice, ker je predvideval, da mi je šla dioptrija v +, vendar je potem ugotovil le povečanje na -0,75. Drugo nič posebnega.
Glava me začne boleti že po nekaj minutah, ko dam očala gor. Močna bolečina se začne pojavljati zadaj za ušesi, malo višje, na vsaki strani glave, kjer sta rahle izboklince. Včeraj sem nosila očala čez cel dan, ker sem pač mislila, da se morajo oči samo navaditi. Zelo sem trpela in v glavi me je neprestano zelo zategovalo. Ko sem pa dala zvečer očala pred spanjem dol, sem imela še pozno v noč grozne bolečine in zjutraj sem se zbudila s takim glavobolom, da sem morala vzeti tableto.
Prosim vas za pomoč, kje bi lahko bil problem, ker meni se niti sanja ne.
Hvala,
Tea
Takole brez pregleda težko rečem zakaj gre. Glavobolov je več vrst. Menim, da so eventuelno lahko povezani tudi s tem, da očala uporabljate ali pa ne. V primeru, da so glavoboli res izraziti potem je potrebno speljati tudi dodatne preiskave kot na primer pregled vidnega polja, pregled pri nevrologu, pregled pri maksilofacialnem kirurgu,.. da se izključijo tudi druga obolenja, ki bi lahko vplivala na glavobol.