Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza glavoboli

glavoboli

Pozdravljeni,
zanima me aliso Se značilno za MS tudi glavoboli in mravljinčenje po eni strani glave.
LP AIDA

Jaz jih, trkam, nimam skoraj nikoli. Glavobolov. Mravljinčki pa kar pogosto lezejo. Ampak malo razmigam mravljinčasti del telesa, pa je spet bolje.

Ajda, jaz imam grozljive glavobole s tem,da imam še od prej hudo migreno – pravijo da je to zančilno za MS. Pa tudi mravljince po glavi oz v glavi imam , včasih se mi zdi da mi od tega otrpne cela glava- občutek je grozljiv.
Se ti to dogaja šele sedaj in kako pogosto?

Nati

natka

Ajda, jaz imam grozljive glavobole s tem,da imam še od prej hudo migreno – pravijo da je to zančilno za MS. Pa tudi mravljince po glavi oz v glavi imam , včasih se mi zdi da mi od tega otrpne cela glava- občutek je grozljiv.
Se ti to dogaja šele sedaj in kako pogosto?

Nati

natka

Mravljinci se mi dogajajo kar nekah časa mogoče dve leti. Imam pa že kar 20 let migrene. Po zimi sem imela težave z nogo- mravljince in zdravnik je to priisal okvarjeni hrbtenici. Za mravljince v glavi pa vratni hrbtenici. Moti me zelo vročina pa tudi utrujenost.
Sem pa star 45 let. Ne vem ali me daje mena, ker je mljem hormone ali je možna MS. Imam kar nekaj simptomov kot jih opisujete na tem forumu.
Mogoče bi mogla na kakšne preizkave v zej smrei mislim na MS.
lEP DAN ŽELIM VSEM.

TUDI JAZ IMAM TEŽAVE Z GLAVOBOLI IN MRAVLJINCI ME “NAPADAJO” POGOSTO. OBČASNO IMAM OBČUTEK, DA MI VLEČE OKO ALI CELO STRAN. DOGAJA SE MI TUDI OBČUTEK “DA MI LASJE STOJIJO POKONCI”. TO JE GROZNO NEPRIJETNO. MENI VSE TEŽAVE IZVIRAJO IZ VRATU IN V DOLOČENIH TRENUTKIH SE MI ZDI KOT DA MI, NE ZNAM OPISAT, “NEKE VRSTE POŽAR BUTNE” IZ VRATU V GLAVO. RES NEPRIJETNO.
SE KOMU DOGAJA KAJ PODOBNEGA?

VSEM SKUPAJ ŽELIM ČIM MANJ GLAVOBOLOV IN OSTALIH TEŽAV.
LP. P.

Pika, ravno take glavobole imam jaz. Kar vleče mi levo stran. Pa tudi mravljince čutim v tej polovici, ki mi kar štema. Grozno je da pol tak moraš funkcionirati v službi. Kakšen krat sem dala dopust in ostala doma, ko me je že zjutraj tako začelo boleti. Najbolj me motijo mravljinci. Ali si že bila zaradi tega pri zdravniku?
Lep dan želim, Aida

AIDA ZDRAVO!

REDNO HODIM NA PREGLEDE K NEVROLOGU, KI PRAVI, DA JE TO PAČ DAVEK MS. NEKATERI IMAMO TE TEŽAVE DRUGI PA DRUGAČNE. POČASI SE NAVADIŠ S TEM ŽIVETI, ŽIVLJENJE SI PAČ TAKO PRIREDIŠ IN UREDIŠ. VSAJ JAZ SEM SI GA. KO IMAM SLAB DAN GA PAČ PRELEŽIM, KADAR SEM DOBRA GA IZKORISTIM DRUGAČE. KER ME VSESKOZI SPREMLJAJO BOLEČINE PO POTREBI VZAMEM ANALGETIKE IN SE DA NEKAKO PREŽIVETI.
SAJ VEŠ MI SE NE DAMO!!!!!!!!!!!!

VSE DOBRO! P.

Ajda, ugibanje o diagnozi je brez pomena, saj je bolezni zelo dosti. Vsekakor ti svetujem, da greš na pregled k zdravniku, ki te bo verjetno napotil k nevrologu. Ne spremljam vseh sporočil, zato ne vem, če si že opravila kake preiskave.

Drugače pa poznam mnogo ljudi z glavoboli, mnogo ljudi, ki jih mravljinči pa nimajo MS. Sam imam kar hude glavobole, mravljinči pa me ne.

Čao, B.

New Report

Close