Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Glavoboli

Glavoboli

Prosim za mnenje in nasvet.
Že kakšne 10 dni in tudi včasih že prej, skratka zadnji čas pogosto, se mi pojavljajo čudni glavoboli. Nekakšno trganje, ki traja par sekund. Največkrat ob strani glave v višini čela, pa tudi drugod, nižje v glavi. Pojavljajo se čez cel dan, če ne že prej pa zelo pogosto zvečer. Občutek je skrajno neprijeten in strašljiv. Zjutraj se zbudim z nekoliko zamašenim nosom, čisto malo pa mi na trenutke teče iz nosu-brezbarva redka tekočina in malce kiham. Vendar mislim, da so bili glavoboli že pred tem. Kupila sem kapljice Operil, ali te spodbudijo izločanje morebitne sluzi iz nosa? In ali jih lahko uporabljam ob jemanju Cipramilov, omenjeni so namreč triciklični(?) antidep.? So moji glavoboli znak hujše bolezni, čez nekaj dni grem namreč na študijsko pot?
Hvala za čas in odgovor.

Spoštovani!

Cipramil ni triciklični natidepresiv, temveč sodi v drugo skupino in zato vam zaradi sočasnega delovanja v tem primeru ni treba skrbeti.

Najbrž gre za t.i. tenzijski glavobol. Lahko nanje vpliva tudi zamašen no in posredno zaprti sinusi, kar povzroči bolečine zaradi nepredihanih obnosnih votlin. Ni pričakovati kakšnih drugih (rakavih) vzrokov za tak tip bolečine. Poleg zdravil, ki jih že jemljete, si tu in tam pomagajte še z zdravili proti bolečinam.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close