Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Glavobol (vročina v čelu) pri otroku

Glavobol (vročina v čelu) pri otroku

Pozdravljeni,

7-letni sin občasno že ob manjšem naporu toži po vročini v sprednjem delu čela, ki lahko preide tudi v glavobol. Navedeno se pojavlja kadar dalj časa dela domačo nalogo (npr. uči se še pisati in mu le-to predstavlja napor), tudi v šoli, ko mora biti dalj časa zbran. Prav tako sem navedeno ugotovila, kadar doživlja čustveno vznemirljivo stanje (npr. ob divjanju pri igri).

Pomaga mu, da mu hladimo čelo. In seveda prenehanje izvajanja aktivnosti, ki so to vročino povzročile.

Ker bi mu seveda rada pomagala, me zanima, če imate v zvezi s tem kakšen nasvet? In zakaj do tega pride?

Sicer je zelo čustven, nežen, skratka zelo občutljiv otrok že od rojstva. Hkrati pa to svojo občutljivost rad prikriva. Težko vzpostavlja stike z novimi ljudmi. Je zelo redoljuben, rad ima pravila. Zelo rad je doma. V (zanj) varnem okolju, je zelo živahen, kreativen, zabaven. Tudi zelo priljubljen med prijatelji. Kot majhen je imel obdobja, ko se je med spanjem zelo potil v glavo (lase je imel tako mokre, da smo jih včasih morali posušiti). Navedeno se je pojavilo izključno v večernih urah, to je okoli 22. ure. Kljub temu, da je bila soba hladna in ni bil pokrit preveč.

Sicer je zdrav otrok.

Najlepša hvala za nasvet. Res bom vesela tudi morebitne možne razlage, zakaj telo tako odreagira.

Tamara

Spoštovani!

Z vidika celostnega zdravljenja je vzrokov lahko več:

1. V zadnjih letih je vedno več dokazov, kako vzajemno delujeta črevesje in živčni sistem – če je sestava črevesne flore napačna, je posledično lahko občutljiv živčni sistem, kar pogosto vodi v glavobol
2. Pri čustvenih osebah so pogosto jetra šibkejša – razstrupljanje je oteženo, kar se spet lahko odraža v skladiščenju toksinov v živčnem sistemu (spet je lahko posledica glavobol)
3. Nadaljnji vzrok so lahko težke kovine (predvsem amalgamske zalivke)
4. Lahko gre za pomanjkanje mineralov ali vitaminov
5. Posledice na živčnem sistemu lahko pustijo cepiva

Kaj je pravi vzrok, bi pokazal pregled pri celostnem terapevtu.

Vse dobro!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close