Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva glavobol ob menstruaciji

glavobol ob menstruaciji

Že kakšnega pol leta imam v času menstruacije neznosne glavobole. Glavobol se začne dan ali dva pred začetkom, oziroma ko preneham z jemanjem kontrac. tabletk (Trinovum). Običajno bolečina traja več dni, praktično od jutra do večera. Zgodilo se je, da sem se ponoči prebudila in čutila bolečino. Tudi ko vzamem tableto proti bolečinam (Nalgesin ali Lekadol, 2 hkrati), le-ta ne popusti.
Povedati moram, da v ničemer nisem spremenila način življenja, ne jemljem nobenih zdravil, sem zdrava, nimam prekomerne teže, iste kontrac. tabletke jemljem že več let. Stara sem 38 let in imam dva otroka. Skratka, po mojem mnenju ni razloga za glavobole, kateri me resnično uničujejo.
Zanima me ali so razlog kakršnekoli ginekološke težave (za katere sicer ne vem, ker ne čutim drugih bolečin), saj se glavoboli resnično pojavljajo le v času menstruacije.
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Spoštovani,

težko je reči od česa glavobol, venar je na nek način očitno povezan s Kt oziroma z odtegnitvijo hormonov. V takšnem primeru priporočam prehod na enofazno obliko KT, če samo to ne bi zaleglo pa še neprekinjeno jemanje brez 7-dnevnih premorov.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close