glavobol

Že nekaj časa (3meseci) me muči blag celodnevni glavobol in zelo malo povečana temperatura do 37. Osebni zdravnik je prvo posumil na sinuse in začel sem jemati antibiotike, ki pa niso pomagali. Sam sem sumil zob (šestica spodaj) pri katerem se mi je že več časa (1 leto) na zunanji dlesni občasno pojavljala neboleča gnojna bula. Zob je že bil zdravljen, brez živca.Po rentgenkem pregledu mi je zdravnik dejal da je pod zobom netipični granolom in mi je tudi zob izruval. Tri tedno po izruvanju pa simptomi glavobol in vročina še niso ponehali( prisotno je tudi blago šumenje v ušesih in rahlo pekoče oči). Ali je možno da se je vnetje kam razširilo, oziroma kaj bi bilo lahko vzrok za moje težave?

Hvala za odgovor
Peter

Spoštovani Peter,

tudi vaše vprašanje že bolj sodi na področje oralne kirurgije, zato boste morali tudi vi počakati na odgovor dr. Gorjanca.
Lepo pozdravljeni!

Spoštovani Peter!

Posredovali ste nekaj podatkov, ki mi sicer omogočajo nekaj domnev, a žal menim, da do končne rešitve vaših težav na tem forumu ne bova prišla.

1. Izdrt zob: očitno je, da ni bil vzrok vaših težav z glavobolom in povišano temperaturo (kar bi sicer glede na vaš opis rtg slike bilo povsem mogoče). Po treh tednih bi se namreč morale težave umiriti ali izginiti. Je pa odstranitev takega zoba tudi v tem primeru bila smotrna, saj so bile indikacije podane v lokalnem stanju in rtg sliki.
2. Sinusi: ker po antibiotikih ni bilo izboljšanja, verjetno ni šlo za bakterijski sinusitis. Ostajajo pa seveda še druge oblike tega obolenja (alergični, glivični…). Žal imam mnogo premalo podatkov za nadaljnje razmišljanje: Izcedek iz nosu? mravljinčenje v področju zgornje čeljusti ali zob? Zamašen nos? Izpostavljenost alergenom (poklicno)? Predhodna zdravljenja zob v zgornji čeljusti?
3. Blag glavobol s povišano telesno temperaturo brez lokalnih ali regionalnih znakov bolezni je lahko za diagnostiko in zdravljenje precej trd oreh in je najpogosteje sistemske infektivne narave. Na mestu bi bilo, če bi pri se ponovno oglasili pri Vašem splošnem zdravniku in pri njem opravili osnovne laboatorijske preiskave krvi, ki bodo temelj za nadaljne postopke. Sicer pa bo v naslednjem koraku pravi naslov za vas Klinika za infekcijske bolezni in vročinska stanja na Japljevi v Ljubljani. Pogovorite se z Vašim izbranim zdravnikom tudi o tej možnosti!

Lep pozdrav,

as. Matija Gorjanc, dr.med.,dr.stom.
maksilofacialni kirurg

Lep pozdrav.
Imam par težav, za katere bi Vas prosil če mi svetujete. Par dni nisem nosil očal, po tem pa sem spet začel, in (kot se mi je zdelo) rahlo slabše videl, ampak sem z lahkoto bral in vse, čez par dni se je vid popravil. Na internetu sem bral kaj bi to lahko bilo, in takrat me je začela bolet glava.Od vratu do temena, ampak tako rahlo, da sem bolečino zlahka pozabil. Čez dva dni, pa se je bolečina “ustalila” in sicer v okolici levega učesa, ter sencih. Tudi ta bolečina ni izredno močna in jo lahko pozabim, po jakosti bi jo ocenil z 3 od 10. Skrbi me le to, da to traja že 4 dni! GRE za tumor? Prosim če mi svetujete, ker mi je nerodno iti k zdravniku, saj sem bil tam pred parimi tedni zaradi bolečin v prsih, pa se je izkazalo , da gre le za natrgano mišico.
Prosim za čimprejšnji odgovor in že v naprej hvala!

Pozdravljeni,

se mi zdi, da vaše vprašanje ne sodi v naš forum.
Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close