Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Glavobol

Glavobol

Lepo pozdravljeni .

Imam punčko ki je stara sedem let ,do sedaj ni bila resno bolana ,razen par Angin ,prehladi in v starosti enega leta do petih 3 vročinske krče .Izvidi B.p.
Sedaj mi pa v roku štirinajistih dneh s presletki treh dni toži o glavobolu.da se pojavijo da desni strani v bližini senc premer 5 cm.Bolečina ni prehuda glede na njeno obnašanje ,toda prisotna je .Prosila sem jo naj mi opiše bolečino bi zgledalo kot da ji “cuka ali zvoni “tudi na desnem očesu takrat vidi črno njene besede”sončna očala:Pri zdavniku sva tudi bile in ni opazil nič bistvenega komentar je bil tudi otrci imajo glavobole.Vse lepo in prav toda mislim da 14 dni je pa le prehudo .Ali naj zahtevam dodatne preglede ali so to le prehodne težave .

Hvala.

Spoštovani!

Opis ustreza migrenskemu tipu glavobola. Slabost, siljenje na bruhanje ali nadležnost svetlobe nekako še bolj potrjujejo sum. Napadi mienjo sami od sebe, a človeka močno ovirajo, zato je smotrno po tistem, ko vidi kot skozi sončna očala (aura) in nastane kratka pavza in se začne glavobol, čim prej vzeti zdravila proti bolečinam. Lahko začneta z lekadolom in si v primeru, da ta ne bo dovolj dobro pomagal poiščeta dodatna zdravila, zlasti specifično proti migreni. Uspešnost zdravljenja potrjuje diagnozo in dodatne preiskave niso potrebne, ker ne bodo ničesar dokazale ali ovrgle.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovana!

Velikokrat pozabljamo, da so eden izmed možnih vzrokov za glavobol tudi težave z vidom. Peljite svojo hčerko na pregled k okulistu, da ji pregldeda vid. Svetujem vam iz izkušnje, ker tudi moja mlajša hčerka je kar naprej stokala, da je boli glava in nikakor ni hotela priznate, da vidi slabo ali bolj megleno. Ker sem tudi sama imela težave z vidom že od malih nog, je bilo nekako za pričakovati, da bo tudi moja hčerka imela težave, sem jo lepo odpeljala v ambulanto k okulistu in dobila je očala, glavoboli pa so prenehali.

Opazujete svojo hčerko, ko gleda knjige, ko bere ali gleda televizijo, če rine v ekran je to že znak za motnjo vida, če rine nos v knjigo tudi…….Če okulist ne bo odkril motnej vida hvala bogu, vedite pa, da nobena stvar ne boli brez razloga, tudi glava ne in bodite vztrajni pri raziskovanju vzroka za glavobole pri vaši hčerkici.

Lep pozdrav in čimprejšnjo odpravo glavobolov!

Taja

New Report

Close