Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina glavobol

glavobol

Spoštovani!

Že več let trpim za hudimi glavoboli, ki trajajo včasih celo 7 dni. Bila sem že pri zdravniku, ki je mnenja, da gre za “živce”. Diagnozo je postavil brez kakršnihkoli priskav. dobila pa sem naklofen tablete.
Stara sem 27 let, drugače zdrava, razen manjših težav z želodcem. Glavobol se začne na eni strani glave, vendar ne vedno na isti strani. Pojavi se ponavadi zjutraj in se čez dan stopnjuje. Če zvečer ne vzamem tablete, se glavobol nadaljuje do naslednjega dne itn. Bolečina je topa, spremlja pa jo slabost in nasploh slabo počutje. Večkrat pa se poleg bolečine pojavi nek neprijeten občutek v glavi, ki ga ne znam opisat. Bolečine poslabša naprezanje, preveč spanja, pa tudi TV in računalnik. Bolečine so ob menstruaciji močnejše in sicer takrat bolečina dva dni sploh ne popusti, kljub jemanju tablet.
Kot sem že povedala traja glavobol, če je zelo močan dva dni, drugače pa se vleče ves teden. Glavobole imam enkrat na mesec oziroma en teden v mesecu.
Poleg teh glavobolov pa se mi včasih zgodi (vendar ne pogosto), da me kar naenkrat zelo močno zaboli v desnem sencu in traja par sekund nato popusti. Včasi pa se bolečine začneju na zadnjem delu glave in se potem razširijo na vso glavo. Takrat je bolečina takšna, kot, da bi mi nekaj stiskalo glavo. Pri tej vrsti bolečine sem že ugotovila, da sem takrat navadno bolj napeta. Bolj me skrbi prva oblika glavobola.

Prosila vas bi, če mi lahko poveste, za kakšne glavobole gre in ali bi morala opraviti še kakšne preiskave in katere?! ali lahko te preiskave opravim samoplačniško, brez napotnice, glede na to, da se mojemu zdravniku preiskave ne zdijo potrebne? Zelo rada bi izključila organske vzroke, preden se sprijaznim s tem, da gre za živce. Naj povem še to, da nimam stresne službe, da se ukvarjam s športom in veliko planinarim.

Najlepša hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!

Nadja

Spoštovani!

Glavobol je ena najbolj nevšečnih težav. Kot ga opisujete vi, je skoraj zagotovo migrena. Pri tem pomagajo (večinoma) zdravila proti migreni, ki jih vzamete takoj, ko se začne glavobol napovedovati, ali ko vas začne blago boleti glava. Glavobol ni nevaren in ne povzroča posledic, je pa izjemno nadležen in kvari dobro počutje ter zakonsko življenje, ker ni kaj pokazati, živeti s takim glavobolom pa je težko.

Drugi glavobol bi bil lahko povezan z bolečinami mišic in kože glave – prepih ali kaj podobnega.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close