Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina glavobol

glavobol

Lepo pozdravljeni!
Ze vec mesecev me s krajsimi prekinitvami mucijo glavoboli. Vcasih me boli na celu vcasih zadaj ali pa cela glava, najveckrat pa se zacne tako, da cutim koncentrirano bolecino za desnim ocesom, ki se siri proti nazaj. Tudi ce se pritisnem na dolocene tocke na glavi v tistem predelu me zaboli kot, da bi si pritisnila na bolec zivec. Obicajno glavoboli niso posebno hudi in se izogibam jemanju tablet proti bolecinam. Ponoci bolecina popusti. Ze v preteklosti sem imela podobne glavobole vendar le parkrat na leto, sedaj pa skoraj vsak dan zato me je ze zacelo skrbeti.
Najlepsa hvala za odgovor!

Spoštovani!

Čeprav ni mogoče popolnoma izključiti galvobole zaradi slabega vida ali drugih očesnih razlogov, kaže predvsem na tenzijski glavobol, ki je posledica prizadetosti kit, vezi in mišic na glavi, lahko tudi zaradi prisilnega položaja glave pri delu…

Po drugi strani pa tisti galvobol, ki začne za očesom, in če traja kratko – v pulzih, lahko predstavlja glavobol v rojih, čeprav se ti pojavljajo prav ponoči. Čeprav gre pri vseh oblikah glavobolov, ki jih iamte najverjetneje za primarne in jih ni treba raziskovati, bi vseeno mogoče preverili delovanje ščitnice, da bi izklučili bolečino za očesom kot posledico kopičenja maščevaj v primeru pretiranega delovanja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Kaj je glavobol v rojih in zakaj nastane?

Spoštovani!

Tip kroničnega primarnega glavobola: in Povezave vam pošilja, če bi se na podlagi znakov prepoznali v njih. Pri glavobolu je pogosto najteže ugotoviti, kateri tip glavobola človek ima – potem pa je nekatere tipe glavobola tudi težko zdraviti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Tudi jaz sem imela glavobole, ampak ne tako močne da bi morala vzeti tableto proti bolečimam, včasih sem imela občutek, da me bolijo oči. Ko sem šla k počitku nisem mogla zaspati zaradi čudnega pritiska v glavi. Ko sem nekega dne v očeh začutila rezanje, kot da imam pesek v očeh, sem le šla k splošnemu zdravniku in mu razložila težave.Poslal me je k očesnemu zdravniku. Ta mi je oči temeljito pregledal in ugotovil poslabšan vid (namreč nasin očala za branje), očesni pritisk in glavkom. Po uporabi predpisanih zdravilnih kapljic se mi je stanje izboljšalo.

Lep pozdrav!
Vikica

Pozdravljeni!
Spet se oglasam z dodatnimi vprasanji. V zadnjem casu se mi dogaja, da se mi na trenutke zamegli vid na levem, desnem ali na obeh ocesih. Obcutek imam kot, da bi mi prislo nekaj v oko, ce pa spremenim smer pogleda ali, ce nekajkrat utripnem z vekami pa vidim spet ostro. To se potem nekaj casa ponavlja od 1/2 do 1 uro, nato pa je spet vse v redu. To se mi dogaja skoraj vsak dan. Veckrat me tudi pecejo oci in pojavlja se mi precej rdecih zilic v oceh. Ali je lahko to povezano z delovanjem scitnice in ali lahko scitnica deluje nepravilno tudi, ce na otip ni zaznavnih sprememb? Imam namrec se druge tezave: obcasne bolecine in mravljincenje v udih, omotica, tresenje.
Zadnjih 10 dni se mi dogaja tudi, da glavobol postane mocnejsi, ko se zvecer ulezem v posteljo, predvsem v ocesu in za njim cutim bolecino in kot nekaksen pritisk. Po dolocenem casu bolecina popusti ali pa mogoce prej zaspim. Ponoci bolecine ne cutim ne vem pa ali je to zato ker je ni ali pa zato, ker je presibka in me ne moti med spanjem. Zjutraj ko se prebudim pa me vcasih boli, vcasih ne, najveckrat pa me zacne boleti kmalu zatem, ko se prebudim, se preden vstanem. Cez dan se potem izmenjujejo obdobja z bolecino in obdobja brez bolecine. Predvsem zaradi bolecine zvecer v postelji me skrbi, da gre mogoce za tumor v glavi. Kaj vi mislite?
Najlepsa hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

Zelo težko izluščim pravi razlog. Znaki nekako govorijo za obliko migrenskega glavobola, kar bi se dalo nekako preveriti z zdravilnim psokusom, da bi nekajkrat vzela zdravila za zdravljenje migrene. Dober odziv bi govoril v prid tej domnevi, slab pa bi zahteval razmišljanje v drugi smeri.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close