Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? ginekologija

ginekologija

Z fantom sva imela spolni odnos in nama je počil kondom.Zato sva se odločila,da greva po tablete ” za potem ” v Kliničnii center. Odšla sva na orgentni odelek za ginekologijo, ne spomnim se katera vrata, ker me je bilo neznansko strah.Pred nama ni bilo nikogar, zato sva se vsedla in čakala. Iz sobe je prišla sestra. Jaz sem vstala in ji ponudila zdravstveno kartico. Ko me je naa hodniku vprašala po kaj sem prišla. Na hodniku sem morala povedati vso zgodbo in po kaj sem prišla. Nato je zaprle in odšla v sobo. Čez nekaj minut se je vrnila in mi dala šteri tabletke. “Dve pojej takoj, dve pa čez dvanajst ur”. Ko mi je to povedala je zaprla vrata. To me je zelo presenetilo. Ni me vprašala nič ni povedala nič konkretnega, niti to ,če bruham se moram vrniti, ker tablete ne učinkujejo. Dve tablete sem pojedla takoj, dve pa čez dvanajs ur. Po šterih urah sem začela bruhati. S fantom sva odšla nazaj na klinični center. Pred nama ni bilo nikogar, spet sva čakala, ko je prišla spet ista sestra.Povedala sem ji da sem bila že včeraj, pa me je grobo prekinil, da me že pozna. Povedala sem ji da sem po šterih urah bruhala in da mi je še vedno slabo.Vprašala me je kdaj sem bruhala. Povedala sem ji da pred šestimi urai. On pa me je samo pogledala in rekla:”Za tablete je prepozno, pojdita na sobo za načrtovamje družine. Vse to sva se zopet zmenili na hodniku. Bila sem čisto obupna. Nisem morala verjet, da sem ji morala vse to povedati na hodniku.
Je to sploh prav, da mora pacjen povedati svoje težave na hodniku in to še intimne?!
K sreči nisem zanosila in ob podpori svojega fanta preživela nekaj dni dokler nisem dobila menstruacije.

Lep pozdrav od Jelene

Katastrofa.

Prijavi jo!!

Če ne zase, pa za druge.

KAja

Se strinjam s kako prijavo, ker to je res katastrofa…že tako je punce in ženske strah pred genikološkim oddelkom, kaj šele, da moreš razlagat take stvari na hodniku. Jaz ne vem kaj si mislijo ti ljudje…da so Bog al kaj…
Če je imela prvi dan slab dan, bi še nekako prenesla, ko pa ti je naslednji dan isto naredila, to pa res ni za debatirat. Pozanimaj se kaj lahko narediš, da se to ne bo več ponavljalo.
Upam da je kdo tak, ki bi ti znal svetovati glede tega.

Lp, KATJA

Strinjam se, da je odnos osebja velikokrat popolnoma neustrezen, še posebej v takšnih situacijah. Zato ti lahko dam nasvet za v bodoče. Tovrstno tabletko morš zaužiti v roku 72 ur po odnosu. Torej ti ni potrebno iti na urgenco, ampak greš lahko brez skrbi naslednji dan do svojega zdravnika. Kot drugo, bruhanje je nekaj povsem normalnega. Vsaka “normalna” sestra bi ti to morala povedati oz. te na to opozoriti, ko ti da tablete. Nič hudega ni, če si po nekaj urah bruhala. Vem iz lastnih izkušenj, res pa je, da sem imela to srečo, da sem naletela na zelo vredu sestro. Fant je šel namreč takrat po tablete, sestra mu je vse natančno razložila, bruhati pa sem začela že kakšni dve uri po zaužitju. Vendar se nisem prestrašila, ker sem bila na to pripravljena. Bruhala sem sicer cca. 12 ur, tako da sem bila popolnoma izmučena in dehidrirana, ampak po drugem paru tablet se je vse skupaj umirilo.
Torej, dejstvo, da vaju je sestra poslala v ambulato za načrtovanje družine se mi zdi čudno, je pa predvsem odraz našega zdravstvenega sistema. Nikomur se namreč ne da povedati par besed, ki bi mu vzele kakšno minuto, pacientu pa bi prihranile precej živcev in časa. Žal je tako.

Najbrž imajo tam sestre vedno slabe dneve. Dvakrat sem bila tam-enkrat isti vzrok kot pri tebi – enake izkušnje! Enkrat ker sem preveč krvavela – tudi takrat so mi dali vedet da nimam kaj tam iskat. In nikoli nobene gužve tako da ne vem s čim so obremenjeni…. aja, v hodniku zadaj je bilo slišati tv …

Hvala vsem vam, ki ste mi odpisali.
Vidim, da ste imeli nekateri enake izkušnje.Nekaj časa je že, tako da te sestre ali ginekologinje ne morem več prijaviti.
Žal pa mi je za vse punce, ki bodo naletele na isto ginekologinjo.Samo upam lahko, da jo bo naslednja pinca lahko prijavila.

Hvala vam še enkrat.

Jelena