Lepo pozdravljeni!
Pred približno 14 dnevi sem imela gastroskopijo! Odkrili so mi Gastroezofagealna refluksna bolezen (GERB) na požiralniku! Zdravnik mi je predpisal zdravila Nilar – 40 mg! Držim se tudi navodil, ki so mi jih preedložili na preiskavah!
Stanje se ni izboljšalo, kvečjemu še poslabšalo. Zadnje dni težko požiram hrano, prisotno je spahovanje, bruhanje 4-5X na teden, diarej-a – skoraj vsak dan, izgubila sem tudi nekaj kg. Pred približno dvema dnevoma pa je pričelo tudi močno boleti v prsih. Obiskala sem zdravnika in mu povedala za težave, vendar je bil njegov odziv hiter in zdelo se mi je, da me ne jemlje resno. Dejal mi je, da hujšam zaradi kaloričnega primanklja-ja, bolečine v prsih pa ne morejo biti povezane z GERB-om!
Zanima me ali je mogoče, da bolečine v prsih, težko požiranje hrane nastajajo zaradi težav s požiralnikom (GERB) in kako naj ukrepam naprej! Bolečine so izjemno močne (včasih imam občutek, da ne morem dihati), hrane pa si že skoraj ne upam več zaužiti, ker nikoli ne vem kaj se bo zgodilo potem. Močno me skrbi kaj je narobe!
Prosim vas za odgovor!
Lep pozdrav!
E.M.
Spoštovani,
hrana se ne lepi. GERB ali gastroezofagealna refluksna bolezen pomeni vračanje hrane in želodčnih izločkov v požiralnik, pekoč občutek za prsnico, spahovanje, lahko pokašljevanje.
LP, Marija Š. Gašperšič