Najdi forum

Genitalne bradavice

Pozdrav, bila sem pri ginekologinji, rekla je da imam genitalne bradavice, predpisala mi je kremo Aldara, kremo uporabljam sedaj ze nekaj casa saj mi je predpisala 2 skatlici, zacetek novembra mi bo kreme zmanjkalo, bradavice pa so mi se ostale ( znebila sem se le dveh vecjih, manjse ostajajo ) .. prav tako se mi bradavice razmnozujejo.. rekla je ce krema nebo delovala da me bo poslala lasarsko odstanit, zanima me ce lasarsko lahko odstranijo tudi bradavice,ki jih imam znotraj vagine.? Hvala, lep pozdrav 🙂

Spoštovani,
odstranljivost bradavic je odvisna tudi od površine, ki jo zasedajo. lasersko odstranjevanje namreč za seboj na mestu odstranitve bradavice posti opeklino s površino velikosti bradavice. Če je bradavic preveč, ni mogoče opeči preveliko površino kože niti nožnice, da pa se postopek ponavljati večkrat, vsakič, ko se določen del zaceli. Prav tako z laserjem težko odstranjujemo bradavice s stene, ki je pravokotno na smer žarka, kajti potem je bradavico težko odstraniti brez večje poškodbe okolice. Skratka, za odstranjevanje bradavic v nožnici so določene tehnične ovire, pa tudi objektivne omejitve. Mogoče bi pomagalo cepljenje proti HPV, katerega cepivo vsebuje tudi antigene virusov tipa 6 in 9, ki povzročata genitalne bradavice.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close