Najdi forum

Živijo Primož, prosim za nasvet.

Tko je: S fantom živiva skupaj že 2 leti, ljubi me in jaz njega, vendar imava problem, ker oba hitro popizdiva in se skregava. Ponavadi je tko, da se mi opraviči in vedno vse rešva, jaz pa sem bolj zadržana kar se tega tiče-ampak se opravičim če res vem, da sem jaz tista, ki je naredila napako.

Zdaj gre za to, da sva se skregala, on je začel, jz se nisem pustila in sva izrekla en drugmu par grdih. On je užaljen zaradi ene same besede, ki sem mu jo izrekla, medtem ko je on meni izrekel še hujše besede in povrh prvi je začel. Rekla sem, da se bom odselila in on je rekel, da raje vidi to kot, da živi z nekom, ki nima občutka krivde.

Lahk bi ga pustila in vse poslala k vragu, ker je on meni izrekel hujše besede kot jaz njemu, sam rada ga imam in se mi zdi škoda zavreči vse kar imava, vso to ljubezen,ki jo čutim.

Kaj naj naredim? Se mu opravičim, čeprav nisem kriva ali vse pustim in…?

Semy

ljubezen je tudi odpuščanje, ljubezen je tudi ne norenje, ljubezen je tudi vzdržati se grdih besed……in tako naprej. Ljubezen ni samo to, da rečemo ljubim te. to moramo pokazati.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Saj ni važno, kdo je začel, kdo je komu kaj prej rekel in kaj je komu grše zabrusil. V skupnem življenju je važno, da imaš partnerja rad in ga spoštuješ tudi takrat, ko se prepiraš. Vama dvema ne primanjkuje občutka krivde, vama primanjkuje medsebojnega spoštovanja. Brez spoštovanja pa bodo živali s katerimi se bosta obmetavala iz leta v leto večje. Kolk traja, da miška postane prasica? Odvisno od rešpekta.

Pejta narazen, dokler imata čas. In delajta malo na tej svoji vzkipljivosti in dolgih jezikih, da se vama ne bo situacija ponavljala iz veze v vezo. Razen če nimata za idealno vezo tega, da en samo golta in prenaša izpade drugega.

Semy,koka ti je zelo dobro napisala,kaj je težava-premalo spoštovanja.
Tudi midav z možem sva oba zelo temperamentna,vendar ne prekoračima tiste črte,da bi začela zmerjati in vpiti en na drugega.Pomebna je samokontrola,pa spoštovanje do nekoga,ki ga imaš rad.
Ne vem,če je prava rešitev,da gresta narazen,samo morata pa nekaj na to temo narediti,ker bo z leti samo slabše.
Želim,da bi rešila težave čim bolšje

Kako neprijetno je zivljenje, če se ljudje obmetavajo z grdimi in žaljivimi izrazi. Tako početje vendar ne prinese nikomur koristi. Ne tistemu, ki jih prejme, ne tistemu, ki jih izgovarja, saj se vse slabo, kar naredimo v življenju enkrat povrne na glavo.
Zanimivo je, da se ljudje večinoma odločijo za tisto, kar je nizko, slabo, nemoralno. Grde besede so zrcalo človeka, ki jih izgovarja. Povedo več kot obleka in zunanji videz. Človek bi vendar moral ohraniti neko dostojanstvo, saj je človek, najvišja življenjska oblika na zemlji. To, kar človek govori, to je.
Medsebojni človeški odnosi bi morali temeljiti na odkritih, spoštljivih in prijaznih pogovorih. Ljudje bi morali drug drugega dvigovati, ne pa potlačiti. Koliko prijateljstev se razdere zaradi nepremišljenih in ostrih besed! Kaj naj Ti svetujem, draga Semy? Zaenkrat samo to, da dobro razmisliš, ali boš lahko shajala s človekom, ki Te žali in prizadene, in seveda tudi o tem, kako bi tudi sama lahko storila spremembo na sebi. Verjemi, da obstajajo pari, ki temeljijo na medsebojni spoštljivosti, in so prav zaradi tega srečni. Tega pa si prav gotovo želiš tudi Ti. Kajne? Tudi jaz Ti želim.

semy..z leti bo vse samo hujše…pogovori se z njim in poizkusita rešiti problem skupaj….drugače pa , čimprej odidi..

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

New Report

Close