folikularna cista

Pozdravljeni!

Danes so mi preknili spontani ciklus pri zamrznjenčkih. Danes je 15. dan menstruacije in včeraj sta bila folikla velika 25 in 26 mm, danes pa 33 mm, ovulacije ni bilo, hormon je padel že 2 dni nazaj. Zato so vse skupaj prekinili.
Zakaj do te ciste sploh pride in ali bo sama počila?
Za naslednjič so mi predpisali postopek s terapijo. Je bolje, če kakšen mesec počakam ali naj grem kar naslednji mesec v postopek?

LP

spoštovani,

težko je uganiti, kaj se pri vas dogaja zgolj na osnovi UZ slike in odločitve zdravnikov glede postopka. Morda bi bilo dovolj, če bi vam v primernem času dali injekcijo hCG (stop), ki bi sprožila ovulacijo? Morebiti bi bilo dovolj, če se določi raven progesterona v krvi in tako bolj zanesljivo ugotovi, če je kljub ohranjenim foliklom vseeno prišlo do biokemične luteinizacije, torej stanja, ki je sicer značilno za čas po ovulaciji in to bi potem dovoljevalo ET. Verjetno obstaja še kakšen možen pristop. Zdaj verjetno je, kar je in bo treba v nov ciklus. Kdaj je za to primeren čas, bodo najbolje vedeli zdravniki, ki vodijo vaš OBMP.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------